Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Подивіться в дзеркало – актори театру ім. Леся Курбаса пікетували владу

«Досить футболити культуру», – з таким гаслом сьогодні, 27 березня, актори Львівського академічного театру ім. Леся Курбаса вийшли під стіни Ратуші та Львівської ОДА.

Протестувальники прийшли до влади із дзеркалами, на яких написали свої гасла – «Без культури нема людини! Без людини нема народу! Без народу нема держави!», «Досить футболити культуру!», «Не футболом єдиним».

«Театр був і є своєрідним дзеркалом, яке відображає загальний стан суспільства, країни. Український театр – це дзеркало, в яке влада вперто відмовляється дивитися», – стверджують актори.

Як зазначають організатори пікету, влада вперто не помічає проблем культури, яка фінансується за залишковим принципом. Відтак, сьогодні, 27 березня,Міжнародний день театру вони вийшли на вулицю, щоб нагадати про себе.

Загальний стан культури не міг не відбитися і на театрі ім. Леся Курбаса. Приміщення роками не ремонтують, фінансування з міського бюджету вдвічі менше потрібного. Актори не отримують зарплат, які б відповідали статусові академічного театру, а отже змушені жити на півтори тисячі гривень зарплати і ще й вирішувати проблему житла, б серед них багато людей з інших міст.

Якщо ж влада не відреагує на протести акторів, вони готові вдатися до більш радикальних кроків – проведення низки протестних акцій під час Євро-2012.

Фото - Михайло Дашкович

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ