Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Посол ЄС в Україні прокоментував «панамський архів»

Оприлюднення в ЗМІ інформації про офшори низки посадових осіб не слід пов'язувати з відносинами між Україною і Європейським Союзом. Про це заявив глава представництва ЄС в Києві Ян Томбінський.

«Ці Panama papers, ці офшорні (документи) компаній, як показали ці документи – це не українська проблема, а проблема глобальна. По-моєму, зараз у всіх країнах вивчать ці документи ... Я б це не вантажив стільки на Україну і на якісь рішення, пов'язані з Україною», – сказав він журналістам у Києві.

Дипломат також зазначив, що не слід пов'язувати цю ситуацію з двосторонніми відносинами між Україною і ЄС. 

Нагадаємо, у неділю, 3 квітня, журналісти «Громадського ТБ» опублікували розслідування у межах проекту Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ) та Центру з досліджень корупції та організованої злочинності (OCCRP). Згідно з оприлюдненою інформацією, президент України Петро Порошенко в декларації про доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014 рік не вказав інформацію про створення компанії на Британських Віргінських островах.

Також Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів та Центр з досліджень корупції та організованої злочинності встановили ім’я номінального власника офшорних активів Владіміра Путіна і знайшли інформацію про російське громадянство мера Одеси Геннадія Труханова. Крім того, фігурантом скандалу стала голова Національного банку України Валерія Гонтарева. З повними результатами розслідування можна ознайомитися за посиланням.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ