Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Радіо "Львівська Хвиля" передала бійцям 80-ї бригади бронежилети

Сьогодні, 19 серпня, ведучі радіо "Львівська Хвиля" разом із волонтерами на Яворівському полігоні передали бійцям 80-ї аеромобільної бригади 40 бронежилетів. Кошти на купівлю амуніції надіслали слухачі радіо, котрі долучились до флеш-мобу, що його започаткував Андрій Великий, ведучий радіостанції. Амуніцію передали особисто в руки кожному бійцю.

Радіо "Львівська Хвиля" почала збирати гроші для допомоги військовим в АТО півтора місяці тому. Ініціативу започаткували Тарас Тополя та Сергій Усик, група "Антитіла". 

"Вони нам пояснили, що бронежилети які люди купують за тисячу, півтори тисячі гривень, це купівля смерті. Ці бронежилети не лише не витримували кулі, але часто могли її зрикошетити в голову чи кінцівки. В результаті група "Антитіла" почала займатись тестуванням бронежилетів. Вони протестували десятки різних моделей. Власне, це послужило початком їх волонтерської роботи", - розповів Андрій Великий, ведучий радіо "Львівська Хвиля".

Волонтерською роботою він почав займатись не відразу, адже на "Львівській Хвилі" створилась певна група людей, що займались напрямком допомоги армії. Однак, коли одні люди йшли в відпустку, їх підміняли інші працівники радіостанції.

"Я поїхав вперше допомагати волонтерам на Яворівський полігон. Ми привезли десять бронежилетів. До мене підійшов хлопець, котрий запитав, чи не має в нас іще одного бронежилета, бо він сам в батьків, а вони не мають змоги придбати йому амуніцію. А потім він сказав фразу, котра мене неймовірно вразила "Я хочу дуже жити, але треба цю країну захищати", - розповів Андрій.

Після цього випадку ведучий придумав флеш-моб, котрий розпочався на "Львівській хвилі". В ефірі радіостанції Андрій звернувся до тисяч своїх слухачів з закликом допомогти нашим військовим. "Якщо з тисяч наших слухачів хоча б п’ять тисяч надішлють по 280 гривень, то ми зможемо забезпечити амуніцією 400 наших вояків", - звернувся до своїх слухачів Андрій Великий в ефірі Львівської Хвилі.

За п’ять днів на його рахунок надійшло близько 250 тисяч гривень. Завдяки налагодженим волонтерським зв'язкам за ці гроші придбали бронежилети Січ, четвертого класу захисту. А вже сьогодні, 19 серпня,їх передали бійцям 80-ї аеромобільної бригади на Яворівському полігоні.

"Багато волонтерів уже попеклось на тому, що передавали допомогу через командирів, а потім з'ясовувалось, що бійці нічого не отримали, тому ми намагаємось передати бронежилет безпосередньо в руки бійцю", - розповів Андрій.

В першу чергу бронежилети передавали тим бійцям, котрі з малозабезпечених сімей, або дітям сиротам. Визначити, кому потрібно допомогти з забезпеченням амуніцією, волонтерам допомагають самі бійці, котрі дізнаються потреби власного підрозділу та потреби бійців інших підрозділів, після чого складають списки та надають безпосередні контакти бійця.

Наразі бійцям передали 40 бронежилетів "Січ", з рівнем захисту 4+. Їх отримали бійці 80-ї аеромобільної бригади, котрі проходять підготовку на Яворівському полігоні перед відправкою в зону АТО.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ