Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові кримські татари відкрили релігійний офіс

Сьогодні, 25 березня, у Львові мусульманська кримськотатарська релігійна спільнота "Їхсан" відкрила свій офіс. В одному приміщені з ними працюватиме ГО "Земляцтво кримських татар". В свій офіс за адресою пр. Свободи 26 вони запрошують не лише мусульман, а також місцевих жителів, котрі хочуть ближче познайомитись з традиціями кримських татар та дізнатись мусульманське бачення на певні аспекти життя. Також тут планують відкрити безкоштовні мовні курси для вивчення арабської мови.

У спеціально відведеній кімнаті офісу мусульмани матимуть можливість збиратись на намаз – традиційну ісламську молитву. "Молитви тут проводитимуть п’ять разів на день. Ми запрошуєм на молитву усіх мусульман, незалежно від їх національності", - розповів Ернест Абкелямов, голова спільноти "Їхсан".

Серед цілей відкриття офісу у Львові Ернест Абкелямов назвав бажання боротись з тими стереотипами, котрі склались в суспільстві щодо мусульман. Вони запрошують в гості людей усіх віросповідань, аби тут вони могли задати питання котрі їх хвилюють. "Окрім того, в суботу в нас буде день виділений для мусульманських жінок, коли вони можуть звертатись до організації з певними своїми питаннями", - зазначив Ернест Абкелямов.

Він також наголосив, що кримські татари хочуть повернутись на рідну землю, тож коли Крим залишать російські окупаційні війська, більшість кримсько-татарських переселенців покинуть Львів, однак, хочуть залишити по собі позитивні згадки.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ