У Музеї мистецтва давньої української книги, який є відділом Львівської національної галереї мистецтв, відкрилася виставка французьких та американських меню кінця XIX ст. – початку XX ст. - «Меню як мистецтво».
Раритетний експонат експозиції – меню ресторану бургундських
вин, виконане за проектом художника Альфонса Мухи.
Всі експонати із приватної колекції львівського ресторатора Вардкеса
Арзуманяна.
За його словами, колекціонувати меню він почав два роки тому. Нині його колекція налічує 700 меню.
На виставці представлена сотня меню, які колись належали паризькому ресторанному критику Курнонському (1872-1956). До того ж майже всі меню, які представлені на виставці, оформлені французькими графіками XX століття Франциском Пульбо, Жоржем Емаром, Луї Жу, Жоржем Вілла.
Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ