Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові відкрили меморіальну дошку з нагоди 200-ліття Тараса Шевченка.Фото

На фасаді Будинку офіцерів у Львові сьогодні, 5 травня, з нагоди 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка та 150-ліття заснування Першого українського професійного театру в Галичині відкрили меморіальну дошку.

Від імені голови обласної адміністрації Ірини Сех виступив її перший заступник Йосип Ситник. "Говорять коли гармати гримлять, то музи мовчать, але цю тезу можна заперечити, тому що українські театрали, митці, в час, коли Україна палає, приходять і рятують її у цьому вогні і на своїх плечах через свій подвиг дають нові відкриття, новий шлях, до подальшого розквіту України", - звернувся він з вітальним словом до присутніх.

За словами Йосипа Ситника, "В цьому театрі плекалися українські надії і закладалася платформа майбутнього національного, європейського поступу, ставились вистави українських авторів, які демонстрували велику потугу нації до життя, її славні традиції".

Під час церемонії відкриття меморіальної дошки відбувся виступ Ярої Мистецької Групи театру "Ля МаМа" з Нью-Йорку під керівництвом Вірляни Ткач. Загалом церемонію відкриття відвідало понад п’ятдесят львів’ян.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ