Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Україні багато людей, які не бояться говорити правду про режим - 10 Світовий Конгрес Українців

Сьогодні, 20 серпня, о 18.00 під час виступу у Львівській опері на офіційному відкритті Світового Конгресу Українців буде дано оцінку нинішній політичній ситуації в Україні. Про це сьогодні, 20 серпня, на прес-конференції повідомив президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій.

«Ми не боїмося, і думаю, в Україні також багато людей, які не бояться правдиво говорити про теперішню ситуацію»,– наголосив він.

І додав: «Сьогоднішні владні структури в Україні повертаються з демократичного до більш авторитарного способу правління. Ми це бачимо – є тиск на опозицію, на ЗМІ, різні громадські організації».

Це питання, за словами президента СКУ, висувається на різних міжнародних форумах. «Ми закликаємо і Європейський парламент, і ЄС та інші інституції, щоби вони цими питаннями також цікавилися та закликали владу повертатися до більш демократичного способу правління».

Євген Чолій зауважив, що зусилля СКУ націлені на євроінтеграцію: «Для нас найголовнішим є підписання угоди про асоціацію України і ЄС у листопаді у Вільнюсі».

Нагадаємо, що сьогодні, 20 серпня, у "Львівській політехніці" розпочав роботу 10 Світовий Конгрес Українців - це  збори численних представників однойменної  міжнародної організації - СКУ, яка єднає українські громади у діаспорі.Це вже третій за чергою Конгрес, що проходить в Україні.

Безпосередній організатор масштабного зібрання – Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою «Львівської політехніки».

X Світовий Конґрес Українців має за гасло слова Лесі Українки «Contra spem spero», присвячений пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932–33 років у його сумну 80-ту річницю. Учасники конгресу підсумують діяльність СКУ за 2008–2013 роки, накреслять шляхи подальшої праці на наступний п’ятирічний термін та оберуть новий склад керівних органів СКУ.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ