Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відправилися на допомогу до побратимів

Близько 40 львівських десантників відправилися виконувати завдання у зоні проведення антитерористичної операції. Регіональний медіа-центр МО України

Перед відправкою воїнів 80-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ Збройних Сил України у зону АТО відбулося урочисте шикування. Командир бригади полковник Андрій Ковальчук, який нещодавно повернувся з передової, дав командирські настанови своїм підлеглим. Закликав їх сумлінно виконувати всі накази командирів, не втрачати пильності берегти себе та бойових побратимів.

— Ви отримали належну підготовку, забезпечені всім необхідним, щоб якісно виконувати бойові завдання, — зазначив комбриг полковник Андрій Ковальчук. — Я впевнений, що всі завдання ви виконаєте гідно і з перемогою повернетеся додому.

Проводжати воїнів-аеромобілістів прийшли їхні рідні, а школярі із одної з львівських загальноосвітніх шкіл вручили їм малюнки-обереги, які заздалегідь намалювали для захисників України., та виконали пісню про Україну. Священнослужителі прочитали молитву та окропили десантників свяченою водою.

Полковник Андрій Ковальчук розповів, що серед десантників, які відправляються у зону АТО є військовослужбовці які вже воювали на Донбасі і знову вирушають захищати Вітчизну від тероризму. Дехто з них відновився після поранень і не зміг усидіти в тилу. Решта аеромобілістів тривалий час проходила ретельну підготовку, адже десантникам доводиться виконувати надскладні завдання.

— Як тільки загоїлися рани, я одразу написав рапорт про готовність вирушити у зону проведення АТО, — розповів командир взводу Віталій. — Там залишилися мої підлеглі. Я мушу повернутися до них і пліч-опліч битися із ворогами, — зазначив мужній офіцер.

Згодом бійці завантажилися в автобуси і вирушили на схід виконувати завдання із захисту української держави.

Підполковник Вадим БАКАЙ,

фото підполковника Тараса ГРЕНЯ,

Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ