Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал  |  Надзвичайні події

Вночі у Львові підпалили храм на території Лісотехнічного університету

Невідомі в ніч з 28 на 29 квітня підпалили студентський храм св. Володимира Української греко-католицької Церкви, що знаходиться у студентському містечку Національного Лісотехнічного Університету України у м. Львові, вул. Природня, 8а. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла у Львові отець Степан Сус.

«Храм вдалось врятувати. Як повідомив настоятель храму, студентський капелан о. Богдан Кулик "на місці підпалу знайшли обгорілу пластикову пляшку та кусок ганчірки, земля просякла пальним". Пожежу помітив таксист, орієнтовно о 4 годині ранку. Обгоріла ліва сторона храму. Храм вдалось врятувати. Він оснащений системою пожежогасіння, яку встановили кілька тижнів тому назад. За останні місяці методом цілеспрямованого підпалу на Західній Україні згоріло кілька дерев'яних храмів», – пише отець Степан.

Як повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області, Львівські правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом пожежі студентського храму св. Володимира.

За інформацією правоохоронців, повідомлення від працівників ДСНС про те, що на вулиці Природній, 8а горить студентський храм св. Володимира надійшло сьогодні, 29 квітня, близько 5:40 ранку.

Виїздом слідчо-оперативної групи встановлено, що горіла стіна храму, авогонь загасив – таксист.

«Таксист проїжджаючи біля храму побачив, що вона горить. Нерозгубившись, він дістав з автомобіля вогнегасник і загасив пожежу», - повідомив начальник Франківського райвідділу міліції полковник міліціїВіталій Горський.

Варто зазначити, що храм побудований з дерева.

На місці працювали експерти НДЕКЦ ГУ МВС України у Львівській області.Встановлюються всі обставини події.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (умиснезнищення або пошкодження майна) КК України. Санкція статті передбачаєпокарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Фото з Фейсбук Stepan Sus

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ