Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Після жорстокого побиття учасники Євромайдану вимагають відставки президента. Відео

Учасники Євромайдану ухвалили резолюцію, в якій вимагають відставки президента України Віктора Януковича. Крім того, буде сформовано координаційну раду Євромайдану.

«Ми пропонуємо: перше – сформувати координаційну раду Євромайдану з числа відомих експертів, громадських активістів, студентських організацій та представників парламентських опозиційних партій, щоб забезпечити діалог між українським громадянським суспільством та європейською спільнотою. Друге: констатувати, що президент, Верховна Рада та Кабінет Міністрів виявилися нездатними забезпечити реалізацію стратегічного геополітичного курсу розвитку держави. Ми вимагаємо відставки президента Віктора Януковича», – йдеться в тексті резолюції Євромайдану, оприлюдненому в п'ятницю.

«Ми вимагаємо припинити практику політичних репресій проти активістів Євромайдану, студентів, громадських активістів, опозиційних лідерів», – зазначено в документі.

Автори резолюції також дякують главам держав та урядів країн-членів ЄС «за всі зусилля, яких вони доклали заради реалізації наших європейських прагнень». «І аплодуємо тим людям, зусиллями яких вісім днів у Києві та інших містах країни жили Євромайдани, які стали унікальними майданчиками для волевиявлення українських європейців», –  сказано в документі.

Резолюцію було ухвалено після того, як у Києві при розгоні акції в підтримку євроінтеграції постраждали люди.

За даними прес-служби Коаліції учасників Помаранчевої революції, для розгону акції прибуло близько однієї тисячі співробітників спецпідрозділу міліції «Беркут». Майдан Незалежності, де проходять акції, обнесли щитами.

У повідомленні говориться, що людей били палицями, застосовували газ. Були чутні вибухи.

Є затримані. За твердженнями учасників мітингу, їх щонайменше 35.

Бійці спецпідрозділів наздоганяли людей і на великій відстані від майдану Незалежності і били їх там. Про це видно і на відео з камер спостереження на Хрещатику, 19а  (будівля входу у метро, станція «Хрещатик»). Ця будівля знаходиться за близько 400 метрів від майдану Незалежності.







Джерело - Радіо Свобода
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ