Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

ТОП-5 мордобоїв минулої Верховної Ради

У зв'язку із завершенням роботи минулої Ради видання "Коментарі" вирішили нагадати про найгарячіші і найганебніші бої в сесійному залі.

Український парламент 6 скликання (2007-2012) запам'ятається не лише "рукою Чечетова", поняттями «кнопкодав» і «тушка», але і масовими бійками - розбитими носами, головами, розірваними сорочками.

Найперша

Бійка 12 листопада 2008 року виникла після того, як Олександр Лавринович поставив на голосування проект постанови про зміну способу голосування за звільнення спікера Арсенія Яценюка. Депутати від БЮТ спробували зламати систему голосування, а депутати від ПР, зокрема, Нестор Шуфрич(ПР), кинулися її захищати. В результаті бійки була розбита скляна перегородка, за якою сидять співробітники, що обслуговують систему «Рада».


Найкривавіша

16 грудня 2010 опозиція цілий день блокувала роботу парламенту, протестуючи проти порушення кримінальної справи Юлії Тимошенко. Приблизно у 19.00 біло-блакитні прорвали блокаду БЮТ в президії Верховної Ради, і там почалася масова бійка, в хід пішли стільці. Підсумок битви - зламана рука нардепа-бютівця Володимира Бондаренко і травма голови у його однопартійця Михайла Волинця.


Найвеселіша 

27 квітня 2010 року, коли на порядку денному засідання ВР значилася ратифікація угоди між Росією і Україною про продовження перебування терміну ЧФ в Криму до 2042 року, в хід пішли не лише кулаки і стільці, але яйця з димовими шашками.


Найніжніша

Нечисленна бійка за участю лише двох народних обранців сталася 18 травня 2011 і завершилася словами віце-спікера Адама Мартинюка "я не лише за горло схоплю, але і за інше місце ваше, яке у вас дуже продуктивне", зверненими до Олега Ляшка.



Найгарячіша

Ну, і останню бійку у виконанні нардепів 6-го скликання уся країна побачила 24 травня 2012 року. Цього дня Верховна Рада повинна була розглянути законопроект про мови, яким, на думку опозиції, в Україні була б введена друга державна мова. Опозиція заблокувала трибуну, а під час обговорення законопроекту спробувала прорватися до президії, яку охороняли регіонали. Почалася бійка, в результаті якої постраждав і автор законопроекту  регіонал Вадим Колесниченко, а також депутат від опозиції Микола Петрук, якому розбили голову.


Джерело: Comments.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ