Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цієї осені на Львівщині до армії відправляють 1520 призовників. Відео

6 жовтня у Львові в обласному збірному пункті відбулась перша урочиста відправка призовників. На армійську службу в різні міста України цього дня скерували близько 93 юнаків.

За словами начальника відділу призову та комплектування Західного оперативного командування, полковника Валерія Рибачука, загалом цієї осені на Львівщині до армії відправляють 1520 призовників. У Сухопутні війська – 683, Повітряні сили – 403, Військово-Морські Сили – 77 чоловік. Решта галичан служитиме в частинах Генерального штабу та Західного оперативного командування, а також в інших військових формуваннях: у Внутрішніх військах – 200 осіб, в Державній спеціальній службі транспорту – 70.

До призову підлягають юнаки 1993-1986 років народження, визнані придатними до служби за станом здоров’я і яким виповнилося 18 років, а також ті, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову.

Призовників будуть відправляти на службу в Житомир, Тернопіль, Львів, Одесу, Київ, Мукачево, Севастополь, Дніпропетровськ, Сімферополь.

Планове завдання на осінню кампанію цього року в Західному оперативному командуванні, зоною відповідальності якого є 9 областей, становить 7 800 осіб.

Полковника Валерій Рибачук розповів про те, що деякі юнаки ухиляються від служби. «Все це відстежується. Хлопців притягають до адміністративної відповідальністі – від 51 до119 гривень». Він додав, що торік у всіх 9 областях Західного оперативного командування порушників було оштрафовано загалом на 322 тис.грн

Начальник відділу організаційного та кадрового забезпечення головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА В’ячеслав Верес розповів, що серед обстежених призовників 85% придатні до служби у військах. При цьому він додав, що недуги у призовників трапляються різні – від хвороб серця до захворювання легень.

Відео - Андрій Стаськів

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ