Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

У Межигір'ї знайшли три кімнати з цінностями. Відео

Представники самооборони, які взяли під контроль Межигір'я, кажуть про спроби мародерства. Водночас там створили комісію із музейників та представників Мінкульту, які описують знайдене майно та передають його до музею, повідомляє ТСН.

Охоронці Межигір'я знайшли випадково три кімнати з цінностями в резиденції, коли майно над ранок намагалися вивезти невідомі.

"Виявилось, що на територію загнали КАМАЗ, збиралися щось вантажити. І за командою начебто уряду, депутатів, міністрів – не будемо називати прізвища, від кого вони представились", - розповіла активістка Самооборони Майдану Світлана Карабуд.

Тим часом експерти оглядають цінності Межигір'я. За їхніми словами, у кімнаті резиденції екс-президента Віктора Януковича всі речі – вперемішку: оригінальний трипільський глечик, добротний антикваріат, фігура космонавта Берегового тощо.

Музейники інвентаризують кожну річ. Мистецтвознавці шукають те, що може становити художню цінність. Вони зітхають про разючий несмак власника. В кімнатах - дешеві літографії, хоча трапляються й речі, гідні будь-якого музею.


ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ