Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міліція запевняє, що користувачі Ex.ua її не цікавлять

Міністерство внутрішніх справ виключає можливість притягнення до кримінальної відповідальності користувачів файлообмінника Ex.ua. Про це на прес-конференції виданню «Тиждень» повідомив начальник прес-служби МВС Володимир Поліщук.

Поліщук підкреслив, що зараз чинне кримінальне законодавство не передбачає відповідальності за дії користувачів.

Нагадаємо, представники Ex.ua заявляли, що в МВС прагнули отримати персональні дані про користувачів, які розміщують піратський контент.

31 січня міліція припинила діяльність веб-ресурсу Ex.ua за порушення прав інтелектуальної власності. За даними МВС, було вилучено 200 серверів із загальним обсягом нелегального контенту більше 6 000 терабайт. Однак, представники ресурсу заперечили цю інформацію.

У МВС стверджують, що підставою для порушення кримінальної справи стало звернення розробників програмного забезпечення Аdobe, Microsoft і Graphisoft Inc. Однак у Microsoft заявили, що не ініціювали перевірку ресурсу.

Українські інтернет-користувачі бурхливо відреагували на закриття Ex.ua. Сайт МВС, на якому у другій половині 31 січня з'явилася інформація про слідчі заходи стосовно Ex.ua, до кінця дня відчував труднощі з доступом. У прес-службі МВС ввечері не виключили факт DDoS-атак з боку розгніваних користувачів. Сайт МВС не працює і сьогодні.

1 лютого хакери атакували і сайт президента Віктора Януковича.

Заступник голови правління Інтернет асоціації України Олександр Ольшанський не виключив, що закриття Ex.ua – це конкурентна війна.

tyzhden.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ