Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олег Панькевич зустрівся з генконсулом України в Любліні Владиславом Каневським

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич провів зустріч із генеральним консулом України в Республіці Польщі Владиславом Каневським. У розмові з дипломатом також взяли участь перший заступник голови обласної ради Петро Колодій, заступник голови Валерій П’ятак, депутати облради Святослав Шеремета та Андрій Холявка. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

На зустрічі, зокрема йшлося про заходи з увічнення пам’яті українців, які поховані на території сучасної Польщі. Генеральний консул зазначив, що впродовж наступного місяця планує отримати реєстр всіх меморіальних місць на території його консульського округу (він охоплює три воєводства – Люблінське, Підляське та Підкарпатське), зокрема українських військових поховань. За словами Владислава Каневського, всі ці місця мають бути належно впорядковані й пошановані.

Олег Панькевич зазначив, що Львівська обласна рада, попри бюджетну скруту, фінансово підтримує заходи із впорядкування українських поховань в РП та вшанування пам’яті українців, похованих на території сучасної Польщі.

Святослав Шеремета, який очолює комунальне підприємство Львівської обласної ради «Доля», зазначив, що найближчим часом в польському Ланцуті буде встановлено пам’ятник на кладовищі воїнів Армії УНР та УГА, виготовлений коштомобласної ради. Також планується порядкування українських кладовищ у Перемишлі, у селі Дубина Підляського воєводства тапоблизу Любачева. Також учасники зустрічі обговорили вшанування 65-ї річниці від початку операції «Вісла», зокрема про заходи, які відбудуться в Польщі та на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ