Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Життя 15-річної Зоряни Пророк рятуватимуть з допомогою мистецтва

З 16 по 29 лютого в Львові в приміщенні культурно-мистецького центру «Львів» (ТВК «Південний», вул. Щирецька, 36) проходитиме благодійна художня акція «Мистецтво заради життя». Акцію організовують для того,щоб зібрати кошти на лікування епілепсії у 15-річної Зоряни Пророк. Про це сьогодні,14 лютого, на прес конференції повідомив організатор благодійної виставки, голова ЛОМГО «Молоді регіони» Богдан Хруставчук.

На виставці будуть представлені творчі роботи молодих митців на вільну тематику та художні фотографії,які можна буде придбати. Виручені кошти підуть на лікування дівчинки.

Керівник клубу молодих художників «Крила» Владислав Малавський запевнив,що ціни картин будуть доступними.

Організатор розповів,що обстеження та операція коштують 59,2 тис. євро. «Ниніна лікування дівчинки вже зібрано 29,5 тис. євро. Просимо допомогти всіх небайдужих»,– наголосив Богдан Хруставчук. Батько хворої дівчинки Роман Пророк додав,що лише обстеження коштуватиме 28 тис. євро, операція – 30 тис. євро.

«Близько 5 років ми з донькою жили практично в лісі. Вона може будь-що зробити й несе небезпеку оточуючим. Зроблю все,щоб донька одужала», – зазначив батько Зоряни Пророк.

Як він повідомив, лікарі кажуть ,що кожний приступ Зоряни може стати останнім,тому операцію слід робити якнайшвидше.

«Зорянка зараз перебуває вдома, однак шанси на прогрес у лікуванні дитини в Україні надзвичайно низькі. Рівень української медицини в області генетики, метаболічних захворювань і психіатрії ще є недостатньо високими» - розповідає батько дівчинки Роман Пророк.

Дівчинку планують оперувати в одній з німецьких клінік. Є попередня домовленість з клінікою на 14 квітня. «Все впирається в гроші»,– бідкається батько.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ