Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Палаці мистецтв відкрили виставку творів сучасного мистецтва

У Львівському Палаці мистецтв відкрили мистецький проект «Львів-2012». Масштабна експозиція представлена роботами сучасних українських живописців, графіків та скульпторів. Про це повідомили організатори.

Експозиція налічує близько 200 художніх малярських та графічних творів, а також різні види скульптури митців з Львова та інших міст України.

«Авторами більшості цих робіт є члени спілки художників України. На цій виставці можна читати лекції мистецтвознавцям і дізнатись що таке справжній живопис, що таке графіка і скульптура», - зазначив на відкритті голова Львівської обласної організації спілки художників України Олега Микита.

Загалом у виставці взяло участь понад 80 авторів – це добре відомі українські митці, а також молоде покоління вітчизняних художників. Після "Осінніх салонів" це наймасштабніша виставка у Палаці мистецтв. Такого розмаїття жанрів та відомих імен не часто можна побачити в одному місці.

Тематика робіт різноманітна, кожен художник запропонував три роботи різних років, які найкраще характеризують його творчість.

«Приємно, що Львів міцно тримає марку культурної столиці України, зібравши тут роботи одних з найталановитіших сучасних українських художників, скульпторів та графіків. Дивлячись на ці роботи, кожен відчує, що мистецтво дійсно немає ніяких кордонів: ні державних, ні ідеологічних…Щоб йогозрозуміти не обов’язково бути носієм однієї мови. Мистецтво виконує одну з найважливіших своїх функцій -об’єднувати людей.

Символічно, що виставка діятиме протягом всього часу проведення у Львові Єврочемпіонату з футболу. За цей час Львів відвідає багато іноземних туристів і дуже важливо, щоб вони побували не лише на стадіоні чи у фан-зоні, а мали можливість через мистецтво познайомитись з культурою, звичаями і навіть темпераментом українців. Це унікальна можливість обмінятись досвідом, ширше пропагувати українське сучасне мистецтво серед європейської та світової спільноти», - додав один з співорганізаторів виставки, голова Благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» Ігор Васюник.

Триватиме виставка до 30 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ