Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українці зробили те, що не могли зробити політики, - перелом в свідомості європейців, - політолог

У іноземців на роки збережеться приємне враження від приймаючих чемпіонат Євро-2012 міст та й України загалом. Про це сьогодні, 19 червня, в коментарі Гал-інфо повідомив політолог Володимир Цибулько.

«Євро-2012 виявилося дуже вдалою національною інвестицією, так як колись Помаранчева революція», - сказав політолог.

За його словами, футбольні вболівальники України дали привід пишатися ними, адже на відміну від інших країн пострадянського простору (Росія – ред..) вони освоїли правила поведінки в цивілізованому світі.

«Українці справили на гостей ЄВРО просто фантастичні враження. Для західного глобалізованого світу такі якості, які проявили українці, є унікальними. Мова йде про співпереживання, допомогу незнайомим людям, готовність йти на контакт. Прості українці здійснили те, що не могли зробити політики – вони зробили перелом в свідомості європейців. Показали їм, як ми любимо свою країну, як нею пишаємося. Вони побачили, що українці – це конкурентноспроможний народ, народ освітчений, який здатен сприймати та розуміти чужі ідеї», - сказав політолог.

Він також додав, що у Європі зрозуміли, що Україна – це не Росія: «Хоч вони зрозуміли це вже давно, працюючи з українськими бізнесменами, спостерігаючи за спортивними здобутками».

З приводу Євро-2012 загалом як футбольного явища Володимир Цибулько сказав: «Якщо розглядати футбол як найбільш гуманну війну, то рани після неї загояться дуже швидко».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ