Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська Вікіпедія вийшла на перше місце в світі за зростанням популярності

Українська версія Вікіпедії вперше увійшла до числа 19 найбільш популярних у світі. Високі показники пояснюються швидким зростанням проникнення інтернету, а головне — пасіонарністю редакторів.

За підсумками жовтня 2012 українська Вікіпедія вперше подолала рубіж у 60 мільйонів переглянутих за місяць сторінок (62,2 млн.) і за темпами зростання популярності стала першою в світі серед 30 найбільш відвідуваних Вікіпедій (+42% до жовтня 2011 року), випередивши арабську і китайську.

Українська Вікіпедія також вперше увійшла до числа 19 найбільш популярних у світі за кількістю переглянутих сторінок. Це на чотири щаблі вище, ніж у жовтні 2011 року. Досі українська Вікіпедія займала в світовому рейтингу популярності тільки 20 місце — в грудні 2011 року та квітні 2012 року.

Виконавчий директор ГО «Вікімедіа Україна» Юрій Пероганич вважає, що такі високі досягнення стали результатом швидкого зростання проникнення інтернету, а головне — пасіонарності редакторів української Вікіпедії, які безоплатно жертвують своїм часом і знаннями, створюючи нові і розширюючи існуючі статті у вільній енциклопедії, редагувати яку може кожен. 

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ