Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Скульптури Пінзеля не повернуться до музею, поки там не поремонтують дах, а зберігатимуться в Галереї мистецтв

24 лютого останній день виставки скульптур Йогана Георга Пінзеля у Луврі. Тому з 26 лютого до 1 березня експерти-реставратори з України експозицію демонтують та запакують скульптури у спеціальні ящики для перевезень. Про це сьогодні, 15 січня, в коментарі Гал-інфо повідомив головний хранитель фондів Львівської галереї мистецтв Ігор Хомин.

Також Ігор Хомн розповів, що вже є план реставрації музею Пінзеля у Львові, однак до того часу коли скульптури повернуться в Україну, там ще не встигнуть провести потрібні ремонтні роботи, зокрема ремонт даху.

«Ми вважаємо, що відреставровані роботи не можуть повертатися в музей, поки там нема належних умов для їх зберігання, тому є думка, що скульптури по приїзді розмістять у Галереї на вул. Стефаника. Зважаючи на те, що виставка триватиме ще місяць, є час для того, аби все обдумати», - розповів Ігор Хомин.

Нагадаємо, що  відкриття виставки Пінзеля у Луврі відбулося 21 листопада. Скульптури Пінзеля виставили у каплиці Сен-Шапель, що входить у комплекс Лувру. Французьким глядачам демонструють роботи майстра, що зберігаються в музеї Пінзеля у Львові та краєзнавчих музеях Тернопільщини та Івано-Франківщини, також скульптури з церков.

До Лувру із запланованих 28 експонатів в результаті поїхали 27 експонатів. Кам’яну скульптура Св. Онуфрія для експозиції так і не передала громада села Рукомиш Бучацького району, що на Тернопільщині.

Експозиція працює з 21 листопада 2012 року до 25  лютого 2013 року.

Фото: yakaboo.uа

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ