Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Спорт

«Євробаскет-2015» та перехід ФК «Карпати» на «Арену Львів» пов’язані

Проект «Євробаскет-2015» та перехід ФК «Карпати» на «Арену Львів» є взаємопов’язаними. Про це сьогодні, 21 лютого, під час брифінгу відповідаючи на запитання Гал-інфо повідомив голова Львівської ОДА Михайло Костюк.

«Для ефективності і синергії два клуби (БК «Політехніка Галичина» та ФК «Карпати», - ред) об’єднались, і ми розцінюємо це як досить позитивний крок. Тому, власне, розгляд будівництва баскетбольної арени в чаші стадіону «Україна» може бути пов’язано із поступовим переходом ФК «Карпати» на «Арену Львів», - зазначив Михайло Костюк.

Він також додав, що ФК «Карпати» просить, аби громада міста сприяла в розвитку бізнес-ініціативи клубу.

«Цей розвиток планувався через закріплення за футбольним клубом відповідних земель в районі «Арени Львів» і розбудова там різної відпочинкової та бізнесової інфраструктури. В принципі, пропозиції є слушними. Все це тепер залежить від ініціативи клубу та бажання депутатського корпусу почути клуб. Я стою на засадах сприяння клубу, його бізнесової ініціативи, бо якщо клуб буде багатий, або клуб хоча б буде мати можливість розвиватися за рахунок бізнесу, то ми матимемо і переможця. Якщо є бажання, щоб клуб став крайовою командою і довкола нього базувалася і бізнесова, і політична еліта, як це є на інших територіях, тоді для цього йому треба створити відповідні умови. Я стою на таких засадах», - наголосив Михайло Костюк.

Нагадаємо, що 24 cічня віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко відвідав стадіон «Арена-Львів» та провів там робочу нараду з приводу його подальшої долі. Зокрема, було вирішено сформувати робочу групу під керівництвом голови Львівської ОДА, яка повинна була розробити дорожню карту, аби ФК "Карпати" почав грати на новому стадіоні.

Костянтин Грищенко також додав, що на новому стадіоні слід проводити фестивалі і концерти. І що уряд, зі свого боку, підтримуватиме усі заходи, пов'язані з "Ареною-Львів". 

Тоді гендиректор ФК "Карпати" Ігор Дендишин зазначив, що у планах клубу досягнути повного порозуміння щодо переходу клубу на «Арену Львів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ