Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Працівники «Львів-ТБ» вже три місяці не отримують заробітну плату

Сьогодні, 22 березня, в. о. директора КП «Телекомпанія «Львів-ТБ» Максим Ощіпко в коментарі Гал-інфо підтвердив інформацію про те, що працівники телекомпанії від початку року не отримують заробітної плати.

«Є заборгованість із виплати заробітної плати від січня. Але це не тільки наша проблема, але й ще кількох організацій, які фінансуються із програм Львівської обласної ради», - повідомив Максим Ощіпко.

Він зазначив, що у минулому, 2012 році, «Телекомпанія «Львів-ТБ» мала проблеми з фінансуванням через те, що казначейство не пропустило кошти, тому вони пішли у кредиторську заборгованість.

Також, за його словами, проблеми з фінансуванням були пов’язані зі зміною програми, яку на сесії 2 квітня повинні затвердити депутати Львівської обласної ради.

Максим Ощіпко також додав, що телекомпанії мають збільшити капітальні видатки. «Львів-ТБ» профінансують на рівні минулого року, а це орієнтовно 7 млн грн.

У коментарі Гал-інфо голова бюджетної комісії Ярослав Качмарик зазначив, що на Львівщині є цілий ряд комунальних підприємств, які мають подібну проблему із виплатою заробітної плати.

Він пояснив, що фактично єдиним джерелом фінансування телекомпанії є регіональна Програма розвитку інформаційного простору. Він також пояснив, що цю програму депутати приймуть 2 квітня на сесії Львівської обласної ради.

«Тоді працівники одразу отримають заробітну плату. Зрозуміло, що це погано, але чим телекомпанія, яка перебуває у комунальній власності, може заробити? Нічим! Такі проблеми були завжди, і працівники вже були готові до цього на початку року. Основна частина працівників «Львів-ТБ» розуміють цю проблему й чекають на зарплату. Всі працівники на початку квітня отримають виплату за три місяці», - запевнив Ярослав Качмарик.

Фото: Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ