Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівську міськраду закидали димовими шашками. Відео

Учора, 16 травня, близько 21.00 група молодих людей, близько 10 осіб, у масках на обличчях підбігла до головного входу Львівської міської ради й закидала його димовими шашками, після чого зловмисники розбіглися врізнобіч.

Про це сьогодні кореспондента УНІАН повідомила начальник Відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області Світлана Добровольська.

Вона зазначила, що на даний час встановлено і затримано 5 осіб, причетних до інциденту.

“Зараз проводяться заходи з метою встановлення інших людей, причетних до зазначеного випадку, з’ясовуються обставини та мотиви таких дій”, - зазначила Добровольська.

Інформацію про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

За інформацією кореспондента УНІАН, на той час, коли молодики кремезної статури з масками на обличчях закидали вхід димовими шашками, у приміщенні міської ради перебувала охорона та деякі працівники. Ніхто не постраждав.

Відео з youtube користувача Antony75057.

Нагадаємо, що учора, 16 травня, перед входом до Львівської міської ради молодіжна націоналістична громадська організація «Молода Галичина» влаштували акцію протесту проти заборони концерту за участі гурту "Нахтігаль".

Як пояснив голова ГО «Молода Галичина» Захар Саджениця, 11 травня в парку Б. Хмельницького вони хотіли провести концерт до 70-річчя створення Першої української дивізії УНА «Галичина». Втім, міська рада заборонила проводити концерт. Саме тому «Молода Галичина» й зібралася під стінами міської ради.

На питання про те, чому влада заборонила проведення концерту, Захар Саджениця відповів: «Причепилися до одного конкретного гурту «Нахтігаль», який нібито є нацистським, расистським, фашистським. Вони не хотіли, щоби він виступав. Але я думаю, що це лише відмазка. Реальна причина – Садовому не потрібні такі заходи».

Загалом учора (17 травня) вранці під міською радою зібралося близько 20 мітингувальників. Не менше було міліціонерів: також близько 20. Як пояснили правоохоронці, передбачалося, що цей захід буде більшмасовим (в дозволі на проведення акції йшлося про сотню осіб). Така кількість правоохоронців одразу спантеличила хлопців, які, за їхніми ж словами, хотіли палити фаєри. Однак міліціонери ще перед початком акції їх попередили, що цього робити не можна. (У дозволі на проведення заходу йшлося тільки про виступи та розгортання банерів та полотнища). Отож, учасники акції навіть хотіли вже розійтися, але все ж таки розгорнули транспарант з написом «Націоналісти не нацисти» й скандували різні гасла, зокрема«Галичина – дивізія героїв».

Додамо, що Гал-інфо також вирішило з’ясувати позицію міської ради, відтак начальник управління культури Львівської міської ради Ірина Подоляк пояснила, чому концерт заборонили. За її словами, паралельно з «Молодою Галичиною» з відповідною заявкою на проведення концерту з цієї ж нагоди, в цьому ж місці, в цей же час звернулася ще одна організація – «Пам’ять».

Ірина Подоляк розповіла, що всі заявки учасників концерту розглядаються дуже уважно. Серед них, за її словами, виявився гурт, тексти пісень яких мають відверто расистсько-ксенофобське спрямування.

«Якщо ви зайдете на ютуб і побачите виступи «Нахтігалю», то побачите всю стилістику, весь зміст… Це закриті клуби, закриті вечірки, велика кількість бритоголових хлопців, елементи свастики. Як ви собі уявляєте, щоб з міського бюджету коштом платників податків фінансувалися виступи таких гуртів?» – зауважила вона.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ