Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

«Летючий Голландець» вразить львівського глядача морем та передсмертним сном. Фото

Завтра, 12 вересня, у Львівському національному театрі опери і балету ім. С. Крушельницької покажуть постановку Донецького академічного театру опери та балету ім. А. Солов’яненка за оперою "Летючий голландець" Р.Вагнера (до 200-річчя від дня народження композитора).

Прем’єра цієї опери відбулася у Донецьку 8 грудня 2012 року, однак було ухвалено рішення поставити цю оперу в найбільших оперних театрах країни. Поставновку вже побачили в оперному театрі Одеси. Після Львова «Летючий Голландець» помандрує до Києва.

«Я вдячний долі, що у нас з’явилася можливість показати цей продукт вперше за майже десять років. Проект досить коштовний, вартість його становить 3,5 млн грн, 1,5 млн грн. – це кошти наших партнерів та спонсорів СКМ та посольства Німеччини в Україні. Ще 500 тис. грн – це кошти Донецької ОДА. Решта – гроші, зароблені театром», - пояснив директор Донецького національного академічного театру опери та балету ім. А.Б. Солов'яненка Василь Рябенький.

Загалом, за його словами, постановка дуже масштабна, у ній задіяно майже 300 учасників.

Також розглядали можливість міжнародних гастролей, однак свій вибір зупинили на загальнонаціональних. Витрати на гастролі взяла на себе компанія СКМ.

«Бюджет гастрольного туру становить 8 млн грн, це 1 млн доларів. Ці видатки ми повністю взяли на себе», - пояснила директор зі зв'язків з громадськістю СКМ Наталія Ємченко.

Особливою для львівського глядача ця опера буде тим, що, за задумом художників- поставників, на сцені відтворять морські хвилі за допомогою дорогого сучасного обладнання. Незвичною є й сама постановка, адже, за планом режисера-постановника Мари Курочки, змінено лібрето — уся дія відбувається через призму передсмертного сну Зенти. Режисер-постановник вважає, що це дуже близько до музичної концепції Вагнера.

Фото: Донбас Опера.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ