Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

«Летючий Голландець» зробить те, що не зробили політики, - головний диригент Донецького театру опери та балету ім. А. Солов’яненка

Потрібно продовжити традицію загальнонаціональних гастролів оперних театрів. Політики говорили про те, що Схід та Захід разом, а ми це втілили. Про це сьогодні, 11 вересня, під час прес-конференції розповів головний диригент Донецького театру опери та балету ім. А. Солов’яненка Василь Василенко.

Він зазначив, що сподівається на те, що у Львові так само люблять оперу, як і в Донецьку, де прем’єра відбулася із аншлагами.

«Вперше ми приїхали з гастролями до Львова у 2006 році. Тоді ми привезли оперу «Богдан Хмельницький», а Львівський оперний театр привіз до Донецька оперу «Мойсей». Це єднання культурне. Опера «Богдан Хмельницький» виношувалася у моїй духовній утробі десять років, то опера Вагнера виношувалася п’ять років, поки втілилася в життя. Вагнер – це своя філософія вокалу, магнетизм, містика, тому тут потрібен особливий підхід», - розповів Василенко.

За його словами, для того, щоб вдало підкреслити цю особливу філософію, він провів чотири кастинги, і лише одна солістка з Національної опери підійшла за вокальними даними.

Прикрасою «Летючого Голландеця» він називає провідних вокалістів Європи, які виконуватимуть головні партії – це Вальтер Фінк (Австрія) та Андреас Макко (Німеччина).

Василь Василенко наголосив, що Україні – це дійсно європейська держава.

Нагадаємо, що у четвер, 12 вересня, у Львівському оперному театрі відбудеться прем’єра опери Р.Вагнера "Летючий голландець".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ