Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Свобода" критично прийняла нового начальника СБУ у Львівській області

На Львівщину призначають на посади керівників силових відомств людей, які скомпрометували себе застосуванням репресій до громадських активістів на попередніх посадах. Про це заявила сьогодні, 11 лютого, на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Свобода» Галина Чорна. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

«Відбуваються ротації керівників, які відповідальні за репресії, і завдання яких прикручувати гайки в потрібних місцях. У рамках таких ротацій Львівщина 5 лютого отримала нового керівника управління СБУ Володимира Криленка. Ця людина добре відома черкасцям – він очолював управління СБУ в Черкаській області. У його відомстві ще в 2012 році проводилися репресії та переслідування патріотів.

У Черкасах громада свого часу пікетували СБУ з вимогою звільнення Володимира Криленка.Причина в тім, що СБУ допитувала студента, активіста громадської організації «Сокіл», йому погрожували відрахуванням з інституту, фізичною розправою, і його змусили написати заяву про співпрацю з органами, а потім шантажували, що викладуть заяву в соцмережі», - зазначила депутат.

Галина Чорна наголосила, що фракція ВО «Свобода» вимагає припинити новий виток репресій, зокрема зупинити практику призначення на Львівщину на посади людей, які скомпрометували себе застосуванням тиску й переслідувань громадських активістів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ