Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Київський екіпаж О. Салюк/Є. Червоненко перемогли у першому етапі ралі «Ворота України-2014»

Екіпажу багаторазових чемпіонів України з автоспорту Олександру Салюку та Євгену Червоненку не було рівних на першому етапі чемпіонату України з ралі, який відбувся 21-22 червня ц.р. на території Львівської (Сколівський район) та Закарпатської (Свалявський і Воловецький райони) областей, повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської облдержадміністрації.

Київський екіпаж Олександр Салюк та Євген Червоненко, який знову виступає під українським прапором, виграв усі спецділянки, окрім одного, оскільки були проблеми з колесом. Вже з першої спецділянки ці спортсмени забезпечили собі комфортну перевагу над харківським екіпажем Миколою Чмихом та Олександром Вільчинським. Харківські ралісти мали шанс на другій спецділянці, оскільки екіпаж у складі О. Салюк та Є. Червоненко втратили чимало часу, однак навіть цього не вистачило для повноцінної конкуренції.

На повторному проїзді по трьох спецділянках О. Салюку / Є. Червоненку було потрібно у спокійному темпі завершити гонку, проте екіпаж не зменшуючи швидкості на фінішній прямій фактично розгромив своїх конкурентів.

Другий час показав екіпаж Микола Чмих та Олександр Вільчинський (Харків), третіми фінішну пряму перетнув екіпаж Борис Ганджа (Київ) та Сергій Потійко (Дніпропетровськ)

Цьогорічний перший етап чемпіонату України з ралі «Ворота України-2014» в такому форматі відбувався вперше, оскільки не було можливостей використати гірські траси Криму. Відтак гірські райони Львівщини й Закарпаття успішно справилися з поставленими завданнями. Для Закарпаття це взагалі був перший досвід проведення змагань такого рівня.

При цьому варто висловити подяку ДП «Львівський облавтодор», Службі автомобільних доріг у Львівській області, Головному управління МВС України у Львівській області, управлінню ДАІ Головного управління МВС України у Львівській області, Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області, Львівському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, окремим структурним підрозділам Львівської обласної державної адміністрації, Сколівській райдержадміністрації, Львівській обласній державній телерадіокомпанії, а також безпосереднім організаторам змагань.

Змагання відбувалися за сприяння Львівської та Закарпатської облдержадміністрацій, Галицького автомобільного клубу під егідою Міністерства молоді та спорту України та Федерації автомобільного спорту України.

Головний суддя змагань, директор змагань – суддя національної категорії Сергій Єженков (м. Львів).

Наступний другий етап чемпіонату України з ралі відбудеться 11-13 липня ц.р. в місті Херсоні.

Технічні результати ралі.

1. Олександр Салюк / Євген Червоненко (52:32,3)

2. Микола Чмих / Олександр Вільчинський (54:21.7)

3. Борис Ганджа / Сергій Потійко (56:41.7)

4. Станіслав Прусс / Михайло Горшков (57:38.6)

5. Антон Корзун / Дмитро Циро (59:24.1)

6. Павло Гонтовий / Олександр Островський (59:53.7)

7. Павло Копилець / Євген Борщенко (1:01:44.5)

8. Сергій Чекан / Дмитро Зіновєв (1:01:55.8)

9. Дмитро Тананевич / Олег Себов (1:10:34.0).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ