Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Підозрілі росіяни намагаються проникнути в Україну через пункти пропуску з ЄС

Державна прикордонна служба проводить ряд заходів, щоб убезпечити громадян України від несанкціонованого проникнення диверсійних-розвідувальних груп чи інших громадян через пункти пропуску на заході України, які можуть дестабілізувати ситуацію. Про це сьогодні, 19 серпня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив помічник начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Шеремет.

За його словами, загалом вже не пропустили через західний кордон України 177 громадян Російської Федерації.

«Не пропускаємо громадян Балкан, а саме Сербії, через пункти пропуску Закарпаття, Чоп і Ужгород, та громадян РФ. Так відмовлено вже більше як 20 громадянам Сербії на в’їзд в Україну. Були два випадки, коли причиною відмови стала виявлена військова література. Також ці люди не мали фінансового підтвердження свого перебування в Україні. Відповідно до постанови Кабміну, громадяни інших країн, які заїжджають на нашу територію, на одну добу перебування в Україні повинні мати при собі не менше 5 тис. грн на проживання», - пояснив Володимир Шеремет.

Він також додав, що громадяни РФ, які намагаються проїхати в Україну через пункти пропуску з ЄС, використовують цікаві способи проникнення на територію  України.

«Був випадок на пункті пропуску в Рава-Руській, коли чоловік 1988 року народження на автомобілі з російською реєстрації хотів їхати в Україну. Було виявлено,  що він є активним прихильником терористів. При ньому знайшли камуфляж та книжки про Путіна. Йому відмовили в пропуску на територію України. Люди, які підтримують терористів, навіть через пункти пропуску з ЄС намагаються проникнути на територію України. Про такі випадки ми повідомляємо СБУ», - сказав Володимир Шеремет.

За його словами, основна причина відмова підозрілим особам – це недостовірна інформація щодо мети поїздки на території України. Окрім того, часто такі люди не мають достатного фінансового підтвердження перебування в Україні.

«Державна прикордонна служба виконує завдання відносно моніторингу. Ми отримуємо інформацію від СБУ та правоохоронців. Бували випадки, коли підозрілі громадяни РФ в’їздили і мали усі необхідні документи, але ми отримували інформацію від правоохоронців. Далі за їхнім перебуванням в Україні стежили вони», - пояснив Володимир Шеремет.

Фото - ua.korrespondent.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ