Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Справу проти Добкіна закрили

Кримінальне провадження проти колишнього губернатора Харківщини Михайла Добкіна закрили. Про це повідомила його адвокат Юлія Плетньова.

"Справу закрито згідно з постановою слідчого від 20 серпня за відсутністю складу злочину в діях Михайла Марковича", - сказала Плетньова.

"Ми, звичайно, вірили в торжество справедливості, але те, що це станеться так швидко... Хоча з іншого боку, з погляду закону: закінчувалися терміни досудового слідства, відведеного Кримінальним процесуальним кодексом, - півроку. Доказів провини Михайла Марковича не знайшли, і справу закрили за відсутністю складу злочину, тому що немає доказів", - додала адвокат.

Як повідомлялося, Добкіна затримали в Києві 10 березня. Слідчі Генпрокуратури пред'явили йому повідомлення про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність України).

12 березня Печерський райсуд Києва обрав Добкіну запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Слідчі Генпрокуратури пред'явили йому повідомлення про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 110 КК України.

25 березня Добкін подав документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатом у президенти. З огляду на це він попросив скасувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, щоб мати можливість провадити повноцінну виборчу кампанію.

3 квітня Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід із домашнього арешту на особисте зобов'язання.

Раніше Добкін відрізнявся своїми антимайданівськими настроями. Зокрема, вони заявив, що домовлятися з протестувальниками на Майдані в Києві марно. "Їх потрібно роззброїти, а тих, хто буде чинити опір і вбивати людей - фізично знищити", - сказав Добкін.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ