Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Червоноградські шахтарі пікетували департамент охорони здоров'я Львівської ОДА

Сьогодні, 14 жовтня, гірники з Червонограда пікетували Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА. Вони вимагали звільнити голову профпатологічної комісії ЛОКЛ Ковальчука Р.М. За словами пікетувальників, згаданий лікар стоїть на заваді підтвердженню професійних шахтарських захворювань. Гірники вимушені проходити довготривалі комісії, що призводить до тривалих лікарняних через бюрократію.

"Ця людина заважає гірникам отримувати документи про наявність у них серйозних професійних захворювань дихальної системи. Ми вимагаємо звільнення Романа Ковальчука", - зазначив Віталій Оніжук, голова незалежної профспілки гірників України.

До пікетувальників вийшов Богдан Чечотка, керівник департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА. Він зазначив, що на розгляд колегії департаменту (яка пройшла сьогодні, 14 жовтня) винесено рішення про оцінку роботи профпатологічної комісії Львівської обласної клінічної лікарні. Пікетувальники далі вимагали звільнення голови комісії.

"Також на колегію буде винесено рішення про створення громадської ради з представників громадськості, ЗМІ, профспілкових осередків. Ми повинні розуміти, що це лише початок кропіткої праці. Не стануть усі відразу білі та пухнасті", - Богдан Чечотка.

Він також пообіцяв пікетувальникам, що особисто відвідає місто Червоноград, та шахти у місті, аби особисто розібратись у ситуації. "Ми повинні напрацювати механізм прозорої роботи. Мало звільнити одного нечесного лікаря. Якщо людину садять на фінансові потоки, то потрібно ліквідувати ці фінансові потоки та корупційну складову, а не боротись лише з наслідками", - наголосив Богдан Чечотка.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ