Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Жіноча збірна України не зіграє на КС-2015 у Канаді

Національна жіноча збірна команда України у матчі-відповіді плей-офф КС-2015 у Львові зіграла внічию із командою Італії з рахунком 2:2 і не зуміла потрапити до фінальної стадії плей-офф змагань. Прес-служба ФФУ

Стартовий свисток арбітр зустрічі дав лік третьому тайму українсько-італійського протистояння у плей-офф КС-2014. Команди із перших хвилин демонстрували рівну гру  і одразу ж розпочали пошук шляхів для взяття воріт суперників. На удар Черної з 18-ти метрів і сейв Самсон українки відповіли гострим прострілом і навісною передачею від Дятел, але Джуліані зіграла надійно у рамці італійської команди.

Після цього збірна Італії скористувалася знервованістю наших футболісток і біля десяти хвилин накочувала атаки на ворота «синьо-жовтих». На 10-й хвилині Габбьядіні завдала удару по воротах Самсон, але Катерина продемонструвала чудову реакцію. У наступному епізоді наш воротар знову виручила після навісної передачі Д'аддита удару Паніко головою.

Збірна України, зрозумівши, що біля власних воріт щастя не знайти, перехопили гральну та територіальну ініціативу. На 19-й хвилині Джуліані невдало вибила м'яч, Пекур підхопила його, вийшла сам-на-сам із воротарем італійської команди, але не зуміла переграти свою опонентку. Ще через чотири хвилини захисник збірної Італії в останню мить завадила Котик пробити по воротах гостей після подачі кутового - Валентина була готова відкривати рахунок у матчі.

Те, що не вдалося Пекур і Котик, змогла зробити Дятел. На 26-й хвилині наш нападник отримала передачу від Апанащенко, увійшла у штрафний майданчик і невідпорно пробила у дальній кут воріт збірної Італії.

Пропущений гол дещо вдарив по амбіціях збірної Італії, яка принишкла і до свистка на перерву майже не створювала реальної небезпеки біля наших воріт. У ці хвилини можна згадати хіба що дальній постріл Кампорезе і сейв Самсон. Катерина на 45-й хвилині ще у зіграла, як вправний літеро, підстрахувавши партнерів від можливої небезпеки в обличчях Габбьядіні та Черної.

Не встигли глядачі зайняти свої місця на трибунах «Арени Львів», як українки вже святкували друге взяття воріт італійської збірної. На 47-й хвилині Пекур віддала передачу на Дятел, якаобіграла суперницю і пробила по воротах - м'яч за допомогою рикошету залетів у ворота Джуліані.

Збірна Італії зуміла оговтатися і перевести гру у необхідну для гостей течію. На 55-й хвилині Страккі навісила з лівого флангу, українські захисники позиційно помилися, що дозволило Габбьядіні випередити Самсон і переправити м'яч у сітку. Господарі поля підсіли і стали більше помилятися, надаючи шанси для атак суперницям. На 58-й хвилині лише Василюк врятувала ворота збірної України після небезпечного виходу Габбьядіні віч-на-віч із голкіпером.

Розв’язка у протистоянні наступила за 11 хвилин до фінального свистка. Маньєрі, не зустрівши перешкод на половині поля українок, пройшла двох гравців збірної України, навісила на Паніко, яка розпечатала ворота «синьо-жовтих» - 2:2.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ