Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартує Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Сьогодні, 25 листопада, у Львівській області стартує щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка проводиться у всіх регіонах України з 25 листопада до 10 грудня. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Основним завданням акції є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

В межах акції у районах та містах області будуть проведені тренінги, круглі столи, дискусії та дебати, семінари та лекції, виставки, трансляції освітніх програм, конференції, громадські слухання та інші заходи.

Зокрема, департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з громадською організацією «Західноукраїнський центр «Жіночі перспективи» розроблено та виготовлено інсталяцію, метою якої є підвищення рівня обізнаності та поінформованості населення про проблему насильства над жінками.

Інсталяція буде виставлена 2 грудня об 11.00 год. в парку ім. Івана Франка (біля ЛНУ ім. Ів. Франка).

Довідка.

У червні 1991 року Центр Жіночого Глобального Лідерства та учасники Форуму з питань жінок, насильства та прав людини, представленого учасницями з 20 країн світу, закликали до глобальної кампанії «16 днів проти ґендерного насильства».

З того часу понад 1000 організацій та осіб з більш як 100 країн прийняли участь у щорічних всесвітніх кампаніях «16 днів проти ґендерного насильства», що закликає до припинення усіх форм насильства проти жінок.

Україна приєдналась до кампанії «16 днів проти ґендерного насильства» у 2000 році за ініціативи Міжнародного фонду «Відродження» та при підтримці Інституту Відкритого Суспільства, а вже у 2001 ця акція вийшла на загальноукраїнський рівень, об’єднавши 20 регіонів України та 75 державних та неурядових організацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ