Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ОБСЄ зафіксувала військовий транспорт без розпізнавальних знаків на підконтрольній терористам території

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва в Європі зафіксувала рух військових транспортних засобів без розпізнавальних знаків на підконтрольній бойовикам ”днр” території. Про це йдеться в денному звіті місії ОБСЄ, опублікованому сьогодні.

”В підконтрольних районах ”Донецької народної республіки” спеціальна моніторингова місія спостерігала за переміщенням військових транспортних засобів без розпізнавальних знаків”, - відзначається в звіті.

Зокрема, в Донецьку 28 січня спостерігачі зафіксували одну бойову машину піхоти (БМП-2), яка була розміщена в густонаселеному забудованому районі в центрі міста. Одночасно, місія бачила рух семи зелених вантажівок типу ”КамАЗів” та ”Уралів”, які направлялись в сторону півдня від центру Донецька. Пізніше того ж дня місія зафіксувала ще 13 зелених вантажівок типу ”Урал”, які також направлялись на південь від міського центру.

Окрім того, спостерігачі бачили на околицях Харцизька (25 км на схід від Донецька, місто підконтрольне ”днр”) поруч з дорогою H21 припарковану колону з п`яти танків Т-72, які були спрямовані на схід, а також ще одну колону з чотирьох танків Т-72, які рухались на схід разом з чотирма військовими вантажівками типу ”Урал”. ”Всі транспортні засоби та танки не мали розпізнавальних знаків”, - наголошується в повідомленні.

Пізніше в Макіївці (12 км на схід від Донецька, місто підконтрольне ”днр”), спостерігачі побачили колону з семи військових вантажівок типу ”Урал”, які також направлялись на схід.

Місія ОБСЄ продовжила рухатися на схід автошляхом Н21 у напрямку прикордонного пункту поміж Україною та Росією в населеному пункті Ульянівське (63 км на південний схід від Донецька). Так, під час подорожі, спостерігачі мали розмову з одним з ”місцевих командирів казаків”, який без пояснень порадив місії не наближатися до вказаного прикордонного пункту пропуску. 

”Як тільки місія повернула в західному напрямку в бік Донецька, спостерігачі помітили посилення руху військових вантажівок без розпізнавальних знаків, накритих брезентом”, - наголосили в місії.

За словами спостерігачів, вантажівки рухалися обома автошляхами Н21 та Т0507, які проходять поміж Донецьком та прикордонним пунктом.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ