Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

З 1 квітня в Україні розпочнеться призов на строкову військову службу. Зарплата – 353 грн

В Україні відновлюють призов на строкову військову службу для збільшення чисельності ЗСУ. З 1 квітня розпочнеться призов, з 14 квітня розпочнеться відправка призовників до військових частин. Про це сьогодні, 18 березня, під час прес-конференції повідомив т.в.о. Львівського обласного військового комісара підполковник Олександр Тіщенко.

Діяльність комісій для призову триватиме два місяці.

Призовна кампанія «Весна-2015» передбачає призов чоловіків від 20 до 27 років.

«Вони будуть нести службу у військових частинах, але за місцем їх дислокації та не будуть брати участь в АТО, але забезпечуватимуть життєдіяльність військових частин», - сказав Тіщенко.

За його словами, відновлення призову дасть можливість демобілізувати тих, хто був призваний на строкову військову службу ще восени 2013 року.

За словами Олександра Тіщенка, дещо змінені правила призову.

«Змінено умови медогляду. Якщо раніше брали тільки тих, хто був повністю придатний, то тепер на строкову службу будуть брати і тих, хто має проблеми із плоскостопістю та сколіозом, але не мають через це певних наслідків. Також є зміни, які стосуються опікунів та сиріт. Сиріт призиватимуть на строкову службу, а опікунів не призиватимуть тільки тих, хто має рішення суду», - сказав він.

Окрім того, на службу призиватимуть і депутатів сільських та селищних рад.

За словами Олександра Тіщенка, за призовником зберігається місце праці. Термін служби становитиме 1,5 роки, а для людей з вищою освітою – 1,2 роки.

Призиватимуть і до ЗСУ і до інших військових формувань.

Однак, незважаючи на обіцянку повного забезпеченням усім необхідним від держави, зарплата призовника становитиме 353 грн в місяць.

За словами Тіщенка, зарплата може бути збільшена найближчим часом.

Фото - 24tv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ