Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ліга Європи: оптимістична нічия і загублена перемога

Київське «Динамо» та дніпропетровський «Дніпро» зіграли перші чвертьфінальні матчі у Лізі Європи. Команда Сергія Реброва як ніколи була близькою до історичної перемоги над італійською «Фіорентиною», однак, пропустивши гол у доданий арбітром час, була зафіксована нічия – 1:1. Дніпропетровський «Дніпро» привіз обнадійливу нічию з Брюсселя, де розписав «нулі» з місцевим «Брюгге» - 0:0.

«Втрачене щастя»

Київському «Динамо» перед великою армією власних вболівальників на НСК «Олімпійський» довелося по-справжньому набідуватись. Італійська «Фіорентина» для киян виявилася дуже міцним горішком - сильнішим за усі команди, з якими кияни мірялися силами на попередніх стадіях турніру. Фактично, протягом усього матчу «фіалки» грали «першим номером», а «Динамо» шукало своє щастя на контратаках, перш за все думаючи про оборону власних воріт. Перший тайм для української команди вдався. Витримавши стартовий натиск італійців, команда Реброва зрозуміла, що грає не на виїзді. Найголовніше те, що кияни отримали матеріальну перевагу у вигляді гола Джермейна Ленса. Голландцю вдалося забити не без допомоги рикошета від гравця суперника. При такій грі гол для «Динамо» виглядав подарунком. Контратаки і гра в позиційній атаці киянам не вдавалася, натомість «Фіорентина» до завершення тайму безнайдіно намагалась розхитати позиційну оборону суперника.

Не солодкі 45 хвилин, а особливо доданий арбітром час, чекали на «Динамо» у другому таймі. Хлопці Реброва й надалі багато стояли в обороні, і відчували проблеми у власній атаці. Ярмоленко хоч і старвся, однак самотужки створив небезпеку лише одного разу. У цьому епізоді загрозу ліквідував захисник, який кинувся під удар Андрія. В усіх інших атаках у «Динамо» були лише перспективи зіграти краще. Господарам поля у більшості випадків бракувало останнього пасу чи завершального удару.

Найболючіше, мабуть, те, що команда Сергія Реброва, маючи, здавалося б, хороший результат уже в кишені, і відверто граючи на втримання рахунку у другому таймі, наприкінці гри загубила «подарунок долі». Нападник Бабакар у компенсований арбітром час в одній з останніх атак гостей погасив «пожежу» у штрафному мадйначику киян.

Рахунок 1:1 перед матчем-відповіддю в Італії хоч і залишає шанси київському «Динамо», проте фаворитом у парі робить «Фіорентину». Салах, Матіас, Гомес, Бабакар і компанія у Флоренції, хоч і граютимуть обережно, проте немає сумнівів у тому, що «Динамо» доведеться грати від оборони. Більше того, пропущений гол на останніх хвилинах у Києві зобов'язує український клуб забивати на виїзді. Доданий арбітром час у Києві, мабуть, заставить змінити тактику гри команди Сергія Реброва. Не дивуйтеся, якщо вона називатиметься, «або пан, або пропав».


«Нулі, що кличуть далі»

На відміну від київського «Динамо», дніпропетровський «Дніпро» свій перший матч чвертьфіналу Ліги Європи проводив на виїзді. Головний тренер «дніпрян» львів'янин Мирон Маркевич неодноразово в своїх інтерв'ю заявляв про те, що йому більше до вподоби перший поєдинок двоматчевої серії грати на виїзді. Оскільки «Дніпро» і «Динамо» матчі Ліги Європи грають на одному стадіоні, дніпропетровці отримали такий шанс.

Якщо відверто, то навіть нульова нічия у Брюсселі вселяє оптимізм на історичний прохід «Дніпра»до півфіналу Ліги Європи. Коноплянка і компанія неодноразово довели, що грати з такою командою як «Брюгге» не тільки можна, а й треба. Маркевич основний акцент у виїзному поєдинку зробив на обороні власних воріт, проте по ходу гри стало зрозуміло: «Дніпро» не тільки захищатиметься, а ще й атакуватиме. Більше того, у складі «Дніпра» є Євген Коноплянка – швидкий, технічний та креативний півзахисник. На нього партнери грали багато, проте фірмової рейди і гострі передачі від нашої зірки то згасали, то знову загорялися.

Атаки «Дніпра» у цьому матчі часто чергувалися з контвипадами суперника. «Брюгге» атакував також багато, перехід з оборони в атаку підопічні Мішеля Прюдома робили швидко. В одній з них нападник Хосе Іскьєрдо не реалізував вихід сам на сам з Бойком. Воротар нашої команди зіграв вище усіляких похвал. Усі інші епізоди біля воріт Бойка у матчі, за винятком неточного удару головою захисника Даві де Фаува, не мали такої гостроти.

«Дніпро» у матчі створив не менше гострих моментів біля воріт суперника. Хороший шанс забити свій фірмовий гол мав Коноплянка. Після удару Євгена в дальній кут воротар суперника зумів виручити свою команду. Класно зіграв кіпер Метью Райан після удару головою Ротаня з близької відстані.

Після «сухого» (0:0)завершення матчу тренер господарів Мішель Прюдом на прес-конференції сказав, що в команди буде шанс у Києві лише тоді, коли вона зуміє забити гол. Натомість Мирон Маркевич висловив задоволення грою своєї команди в обороні, додавши, що нульова нічия на виїзді – непоганий результат.

Хто б що не говорив, шанси пройти «Брюгге» у «Дніпра», мабуть, більші, аніж у «Динамо» - «Фіорентину». Хай як, але обом українським клубам потрібно забивати. А для цього їм не завадить наша віра і підтримка.

Богдан Пастернак.

Фото - sport.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ