Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Алієв – у Винниках. Не міф, а реальність...

Незважаючи на виступи двох українських команд у Лізі Європи і баталії Прем'єр-ліги, найбільш обговорюваною темою футбольних вболівальників є потенційний перехід Олександра Алієва у винниківський «Рух». Тема тримає за живе шанувальників гри мільйонів одразу з кількох причин.

По-перше, приїзд зіркового Алієва у Винники і зокрема його участь у чемпіонаті області – це уже неординарна та історична подія для чемпіонату Львівщини. По-друге, у цей перехід вірять далеко не всі, оскільки Алієв уже нібито дав спростування свого переїзду у Винники. А по-третє, людей цікавить, як сприймуть Олександра на патріотичній Львівщині, і, зокрема, у команді, яка може вийти на передматчеву розминку у футболках з написом «Путін – х...».

Нині ця тема, мабуть, особливо цікава та актуальна, оскільки не так давно у програмі «ПроФутбол» показали сюжет про Алієва, де він, виступаючи ще за російський «Анжі», у розпал захоплення Криму сидів на трибунах з георгіївському стрічкою. Як зізнався в інтерв'ю сам Алієв, це було не його рішення, а «рішення клубу».


«Кримінального у цьому нічого не бачу. Було це під час фіналу Кубка Росії, - згадував Алієв. – Я був в команді і прийняв рішення як усі».

Які б зараз інтерв'ю не давав Олександр Алієв, і як би не відтягував чи спростовував свій переїзд у Винники, є кілька беззаперечних фактів, які вказують, що зірковий футболіст таки здивує продовженням своєї кар'єри після російського «Анжі».

Президент Федерації футболу Львівщини Ярослав Грисьо у коментарі журналісту Гал-інфо підтвердив достовірність інформації на сайті ФФЛО про те, що винниківський «Рух» справді заявив Олександра Алієва на цей сезон.

«У п'ятницю були надіслані усі трансферні листи на футболіста, і Федерація футболу Львівської області заявила Олександра Алієва за винниківський «Рух», - каже Ярослав Грисьо. – Безумовно, за усю історію чемпіонату обласної Прем'єр-ліги це буде найзірковіший футболіст. Це подія для нашого чемпіонату, оскільки Алієв грав і за київське «Динамо», і за національну збірну України. Ця подія однозначно підніме престиж нашого чемпіонату і збільшить глядацьку аудиторію».

На користь того, що історія з переходом Алієва в «Рух» є реальністю, а не міфом, свідчить той факт, що учора, 19 квітня, перед відкриттям нового футбольного сезону у Винниках президент команди «Рух» Григорій Козловський офіційно запросив вболівальників на наступний домашній матч, пообіцявши, що вони побачать на стадіоні те, про що уже багато пишуть та говорять. Зі слів Григорія Козловського не складно було зрозуміти, що мова йшла саме про Олександра Алієва. Окрім того, президент «Руху» додав, що перед матчем буде справжнє свято з різаграшем різноманітних призів для вболівальників.

В інтерв'ю нашому сайту Григорій Козловський не підтвердив офіційно, що Олександр Алієв – гравець винниківського «Руху», попросивши зачекати кілька днів, поки не буде офіційної інформації.

«Коли Алієв вийде на поле у футболці команди «Рух», тоді однозначно скажемо, що він грає у нашій команді, - зберігає інтригу Григорій Козловський. – Ми дуже зацікавлені у його послугах, оскільки він – цікавий і кваліфікований футболіст. Багато президентів різних команд мріють, щоб він грав у них, а де він буде грати, - покаже час. Чи спілкуюся я з Алієвим? Багато з ким спілкуюся, однак, це ще не означає, що усі гратимуть у нашій команді. З багатьма футболістами говорили перед сезоном, проте, перемовини – процес довгий і не завжди з хепі-ендом».

На запитання про фінасові апетити Алієва президент «Руху відповів, що клуб дасть собі раду. «Фінансова складова – це частину процесу переговорів. Побачимо, як воно вийде», - додав Григорій Козловський. 

Гравці винниківського «Руху» уже готуються прийняти зіркового новачка в команду. Зокрема, екс-гравець львівських «Карпат» Андрій Гурський каже, що такий перехід однозначно пожвавить життя в обласній Прем'єр-лізі: «У нашій команді з Алієвим ніхто не грав раніше, тому буде цікаво. Деякі гравці взагалі, мабуть, вперше його побачать наживо», - сказав Андрій Гурський.

До слова, за винниківський «Рух» грає воротар Юрій Шевчук, якому Алієв 9 листопада 2008 року не забив пенальті, граючи за київське «Динамо». Шевчук тоді був гравцем ФК «Львів», який домашні матчі Прем'єр-ліги проводив у Добромилі, що на Львівщині. Окрім Шевчука, Алієв у чемпіонаті України схибив ще у Луцьку, де у грі з «Волинню» не забив пенальті Денису Шеліхову (22 квітня 2012 року). 


Попри те, що Алієв наразі до Винник не приїхав і поки що не одягнув футболку «Руху», вболівальників хвилює, чи одягне українець з російським корінням, як і «вся команда» футболку з написом «Путін – х...», як його сприймуть вболівальники, чи виборе він місце в основному складі своєї команди (на позиції плеймейкера конкуренція в «Русі» дуже серйозна – авт.), і чи буде він повністю віддаватися грі на футбольних полях Самбора, Торчинович, Демні, Боринич ...

Богдан Пастернак

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ