Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Гурби-Антонівці» зібрали 400 хлопців і дівчат зі всієї країни

Відбулась 13-та найбільша в Україні теренова гра для молоді «Гурби-Антонівці» ім. Володимира Гарматія, організатором якої є Молодіжний Націоналістичний Конгрес. 1-4 травня подія об’єднала 400 хлопців і дівчат зі всієї країни на місці найбільшого бою УПА проти військ НКВС, що на межі Тернопільщини та Рівненщини. Цьогорічна гра зібрала рекордну кількість учасників зі сходу. Перемогу ж здобув курінь «Леви», до якого входили учасники з Львівської, Сумської, Харківської, Одеської, Волинської, Запорізької та Луганської областей. Повідомила прес-служба ВМГО МНК.

Всього на грі змагались 2 курені: Леви та Вовки, а динамічності  надавала команда диверсантів. Курені були сформовані за принципом «схід і захід разом», так, щоб представники різних частин країни грали в одній команді. Змагання полягало у захопленні прапора супротивника та «знешкодженні» гравців іншої команди через знімання нарукавної пов’язки-життя. За 4 доби спортивно-патріотичної гри учасники пройшли фізичний та вольовий вишкіл, здобули практичні навички поводження в екстремальних ситуаціях та знайшли друзів і однодумців зі всіх куточків країни.

Особливість цьогорічних «Гурб-Антонівців» - великий відсоток нових гравців, які приїхали на гру вперше. Це пояснюється тим, що багато учасників попередніх ігор сьогодні займаються волонтерською діяльністю та відстоюють незалежність України на Донбасі. Зокрема, на заході в якості гостей були присутні представники волонтерської мережі “Вільні Люди” та бійці Національної Гвардії України. Ще одна родзинка гри  – велика еко-акція, на якій учасники прибрали територію лісів площею 25 кв. км. та зібрали дев’яносто чотири 120-літрових мішки сміття. А перед самими Гурбами молоді люди впорядкували могили бійців УПА, та поприбирали біля музею «Штабу УПА Волинь-Південь».

«Гурби-Антонівці» - це перш за все вишкіл для патріотичної молоді. І він полягає не лише у гартуванні вольових якостей, а й в становленні учасників як сучасних активних громадян країни, які готові діяти, які вміють об’єднуватись заради цілі та співпрацювати. Серед команди організаторів Гурб – волонтери та бійці, які раніше брали участь у грі. Вони допомагають, адже вважають, що саме ця гра найкраще виховує сильних духом, активних та вольових патріотів, людей, яких зараз найбільше потребує наша країна», - зазначив координатор проекту «Гурби-Антонівці», Голова МНК Іван Кішка.

«Гурби-Антонівці» 2015 року присвячені пам’яті Володимира Гарматія, який багато разів брав участь у грі. Хлопець загинув, захищаючи Україну на сході в липні 2014 року. На офіційному відкриття учасники хвилиною мовчання згадали усіх полеглих героїв загиблих за Незалежність. Крім самої гри учасники відвідали практичні заняття з ПМД та прослухали лекцію про боротьбу УПА, поспілкувалися з ветеранами національно-визвольних змагань Володимиром Чермошенцевим та Олександрою Світою, які брали участь у бою під Гурбами.

«Гурби дійсно змінили мене. За 4 доби я пережив стільки емоцій і випробувань, які вселили в мене віру в свої можливості. Найбільше запам’ятався момент після останнього бою, коли 2 курені по-дружньому обійнялись, отак десь 400 людей просто дякували один одному за гру. Взагалі, моїм найбільшим здобутком після Гурб є мої побратими, в цих людях я впевнений на всі сто, бо ми разом пережили багато екстремальних ситуацій. Я знаю, що завжди зможу на них покластися, а вони на мене», - розповідає учасник із Харкова Дмитро Беднин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ