Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Червоний Хрест» має бути долучений до пошуку та ідентифікації зниклих безвісті в зоні АТО

Ірина Геращенко: «Червоний Хрест» має бути долучений до пошуку та ідентифікації зниклих безвісті в зоні АТО. Повідомили в прес-службі Президента України.

Уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі, народний депутат Ірина Геращенко, яка представляє Україну в робочій групі гуманітарних питань в рамках Тристоронньої контактної групи, зустрілася з Головою Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні Аланом Ешліманном. Під час зустрічі сторони обговорили активізацію роботи в гуманітарних питаннях.

Ірина Геращенко висловила позицію України, що саме організація МКЧХ має бути долучена до питання пошуку та ідентифікації зниклих безвісти в конфлікті на Донбасі. Вона нагадала, що на сьогодні в списках зниклих безвісти є щонайменше 1460 чоловік і дуже важливо встановити їх долю. Також вона ще раз підкреслила зацікавленість української сторони в тому, щоб МКЧХ був долучений до гуманітарних місій, які українська влада готова формувати і передавати на тимчасово окуповані території для підтримки нужденних, в соціальні та медичні установи.

"Ми хочемо, щоб ці вантажі справедливо і адресно роздавалися і тому виступаємо за залучення до цієї гуманітарної місії саме МКЧХ". Також вона поінформувала, що наступна зустріч гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи відбудеться у Мінську вже наступного тижня, дата зараз узгоджується. Головними питаннями порядку денного, що їх обговорять представники України, РФ та ОБСЄ, буде обмін полоненими та гуманітарні вантажі.

В свою чергу , Голова Делегації МКЧХ в Україні заявив про готовність організації сприяти в допомозі тим, хто потерпає від конфлікту і підкреслив аполітичний та незалежний статус своєї організації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ