Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Карпати» - «Динамо»: вище голови не стрибнули

Львівські «Карпати» як не старалися, так і не змогли відібрати очки у київського «Динамо» у матчі передостаннього туру чемпіонату. Команді Ігоря Йовічевіча не вдалося стрибнути вище голови. Гол нападника киян Артема Кравця у другому таймі став єдиним у матчі (0:1).

До Львова команда Сергія Реброва приїхала уже в статусі чемпіона України. Матч проти «Карпат» для «Динамо» абсолютно нічого не вирішував. Така гра для  головного тренера клубу Сергія Реброва була чудовою можливістю перевірити в дії найближчий резерв команди. Втім, Ребров на цей матч виставив основний склад, а це означало, що можлива перемога «Карпат» над діючим чемпіоном могла б бути з дуже солодким присмаком.

Для «Карпат», зважаючи на місце в турнірній таблиці, кожен матч у цьому чемпіонаті є важливим та визначальним. А з таким суперником як «Динамо», мабуть, не тільки визначальним був би результат для господарів, як на фоні серйозного європейського клубу шанс проявити себе кожному гравцю «Карпат».

Гравці «Карпат» у цьому матчі не показали нічого особливого. Деякі хлопці команди Йовічевіча виглядали непогано, деякі суттєво гірше. В загальному «Карпати» зіграли «нормально», проте цього аж ніяк не було достатньо для того, аби зіграти бодай внічию. Вочевидь, якби цей матч в якось впливав на боротьбу за перше місце в турнірній таблиці, львівські леви мали б мотивацію забрати очки в «Динамо» від команд-конкурентів. Можливо б, саме тоді «зелено-білі» ще б більше кістьми лягали під кожен удар Кравця чи Ярмоленка і тоді б, звісно, інтерес до цього матчу був би значно більшим.

«Карпати» у цьому матчі як мінімум мали два моменти для взяття воріт Олександра Рибки. В обох епізодах «Карпатам» постійно чогось бракувало: або влучності, або майстерності. Останнього, мабуть, більше, оскільки частина гравців теперішніх «Карпат» наразі не мають великого безцінного досвіду ігор в Прем'єр-лізі.

Написати, що «Динамо» обіграло «Карпати» на класі буде правильно. Команда Сергія Реброва домінувала на полі протягом усього матчі і створила більше небезпеки, аніж суперник. А це й не дивно, оскільки майстреність більшості гравців «Динамо» є вищою, аніж у «Карпат». У складі «зелено-білих» немає Ярмоленка, Ленса, Гусєва чи Кравця. До слова, саме Кравець і став автором єдиного гола у другому таймі. Нападник «Динамо» після передачі Ярмоленка та хороших індивідуальних дій таки прошив воротаря Романа Мисака.

Уже неодноразово було писано та сказано, що Ігорю Йовічевічу доводиться будувати команду з молодих та перспективних випускників клубної школи «Карпат». Неодноразово було писано і сказано, що з молодих та більш досвідченіших гравців Йовічевіч зробив дуже симпатичну команду. А найголовніше те, що зробив команду з перспективою на майбутнє. На відміну від інших команд Прем'єр-ліги, «Карпати» проти «Динамо» зіграли достойно, зіграли так, як змогли і як так, як дозволив суперник. Команда Йовічевіча програла, однак, на цьому футбольне життя для львівського клубу аж ніяк не завершується.

Що цікаво, у наступному турі «Карпати» зіграють ще проти одного гранда українського футболу – донецького «Шахтаря». Якщо «Карпати» зуміють обіграти «Шахтар» , а «Дніпро» - «Говерлу», команда Мирона Маркевича переміститься на другу сходинці в турнірній таблиці. Саме такий можливий поворот і зберігає інтригу в останньому турі...

Богдан Пастернак, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ