Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

9 травня у Львові буде проходження військ та салют

У військових частинах Західного оперативного командування тривають останні приготування до святкування 65-річчя Перемоги у Великій вітчизняній війні. Про це Гал-інфо повідомив керівник прес-центру ЗахОК Олександр Поронюк.

 

Зокрема, у п’ятницю, 30 квітня, командувач ЗахОК генерал-майор Юрій Думанський видав наказ про святкування 65-річчя Перемоги. Відтак, 5-7 травня на плацу 80-го окремого аеромобільного полку триватимуть репетиції урочистого проходження військ Західного оперативного командування Збройних сил України та інших військових формувань.

 

Також у ці дні командування ЗахОК відвідає ветеранів Великої вітчизняної війни, які мешкають у Львові та поблизу Львова, а керівництво Львівської облради, ОДА разом з представниками ЗОК провідають ветеранів, які лікуються у військовому госпіталі у Винниках та Військовому клінічному центрі на вул. Чехова.

 

Напередодні Дня перемоги у військових частинах Західного командування цьогорічні призовники складуть військову присягу на вірність українському народові. Також для батьків та родичів призовників відбудеться День відкритих дверей. Вони зможуть поспілкуватися з командирами, оглянути умови проживання солдатів.

 

Урочистості з нагоди Дня перемоги у Львові розпочнуться о 9.00. Командування ЗахОк покладе квіти до могили воїнів-прикарпатців та воїнів-афганців. Об 11.00 відбудеться покладання квітів на Пагорбі слави та Марсовому полі. Згоди на вулиці Пасічній відбудеться урочисте проходження військ ЗахОК. Вперше цього року в урочистому проходженні візьмуть участь прикордонники та курсанти університету БЖД МНС.

 

О 22.00 на стадіоні Академії сухопутних військ відбудеться святковий феєрверк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ