Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майже 7% території Львівщини займають заповідники

Вчора, 6 липня, під час засідання Координаційної ради з питань формування екологічної мережі Львівської області з питань розвитку заповідної справи та діяльності установ природно - заповідної справи було оголошено, що на території Львівської області функціонує 9 природоохоронних установ. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

В області функціонує 9 природоохоронних установ зі спеціальними адміністраціями, а саме: природний заповідник “Розточчя”, національний природний парк “Сколівські Бескиди”, Яворівський національний природний парк, ботанічний сад Львівського національного університету ім.. І.Франка, ботанічний сад Національного лісотехнічного університету України, регіональні ландшафтні парки “Знесіння”, “Равське Розточчя”, “Верхньодністровські Бескиди”, „Надсянський”

У своєму виступі начальник держуправління ОНПС в Львівській області Б.Матолич позитивно оцінив те, що на території Львівської області функціонує 327 об'єктів природно-заповідного фонду загальною площею 148,5 тис. га, що складає 6,7 % від площі території області.

В складі ПЗФ області є 9 з 10 передбачених Законом України “Про природно-заповідний фонд України” категорій заповідності, передбачені ЗУ „Про природно-заповідний фонд України”.

Начальник держуправління зазначив, що на кінець 2009 року з 326 об'єктів природно-заповідного фонду загальною площею 132,85 га винесено в натуру та проінвентаризовано межі: 14 об'єктів загальнодержавного значення площею 37234,73 га, що становить 76,05 % від загальної площі об'єктів загальнодержавного значення; 139 об'єктів місцевого значення площею 80629,36 тис. га., або 96,11 % від загальної площі об'єктів місцевого значення .

-
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ