Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голову Львівської обласної виборчої комісії затримали за підозрою у хабарництві

Голову Львівської обласної виборчої комісії Ігоря Кравчука затримали за підозрою у хабарництві. Також його усунули з посади. Цю інформацію Гал-інфо підтвердило одразу три джерела. Також факт затримання Гал-інфо підвердили в Управлінні СБУ у Львівській області.

Ігор Кравчук потрапив на посаду голови обласної виборчої комісії від УСДП. Учора, 29 вересня, приблизно о 17.00 Ігор Кравчук дав коментар Гал-інфо  з приводу перебігу виборчого процесу. Отож, його затримання, скоріш за все, сталося учора ввечері, або вночі.

Також стало відомо, що голова ЛОО УСДП, депутат Львівської обласної ради Роман Кузьмич ще раніше скерував подання на усунення Ігоря Кравчука з посади голови Львівської обласної виборчої комісії, оскільки з'ясувалось, за його ж словами, що Ігор Кравчук насправді є членом "Батьківщини", а не УСДП. "Ми подали подання на нового кандидата, але остаточне рішення за ЦВК", - додав Роман Кузьмич. Водночас про затримання за підозрою у хабарництві він нічого не знає. (Нагадаємо, УСДП входить до БЮТ).

Отож, коли ця новина готувалася до друку факт затримання голови Львівської обласної виборчої комісії Гал-інфо підтвердили в Управлінні СБУ у Львівській області. 29 вересня ввечері при спробі дати хабар співробітники Служби безпеки України разом з працівниками органів прокуратури затримали голову Львівської обласної виборчої комісії, - повідомили у прес-службі УСБУ Львівської області.

За інформацією прес-служби, йшлося про суму хабара у розмірі 2 тисячі доларів, за допомогою яких голова комісії намагався схилити працівника комісії до безпідставної реєстрації списків кандидатів.

Органами прокуратури спільно з СБУ на цей момент вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Додамо, що учора, 29 вересня, на запитання Гал-інфо, списки яких партій до Львівської обласної ради зареєстровано?, Ігор Кравчук серед перелічених назвав список ЛОО "Батьківщини", яку очолює Роман Ілик. Як відомо, ЛОО "Батьківщина" розкололась на організацію Романа Ілика, яку визнає лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко і організацію Івана Деньковича, який де-юре є головою ЛОО "Батьківщина".

Нагадаємо, для запобігання порушень законодавства при організації та проведенні виборів депутатів місцевих рад, міських, селишних, сільських голів в управлінні СБУ у Львівській області діє телефон «гарячої лінії» 298-66-22. Працівники СБУ обіцяють відразу ж реагувати на всі факти правопорушень, повідомлені за цим номером.

Згодом стало відомо, що Прокуратурою Львівської області за матеріалами УСБУ у Львівській області порушено кримінальну справу стосовно голови територіальної виборчої комісії К. за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права підкупом за ознаками злочину, передбаченого ст. 157 ч.3 КК України, повідомила прес-служба прокуратури області.

Підозрюваного затримано і він поміщений в ізолятор тимчасового тримання.

Для розслідування кримінальної справи створена слідчо-оперативна група з числа досвідчених працівників прокуратури області та УСБУ в області.

Хід слідства контролюється керівництвом.

Фото - sd.org.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ