Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Заяви «Свободи» дестабілізують ситуацію в регіоні, – Львівська митниця

Львівська митниця спростовує інформацію, яку опублікувала низка регіональних ЗМІ, про сприяння митниці окремим фірмам у їх контрабандній діяльності, і яка базувалась на заяві депутата Львівської облради. Його твердження про те, що Львівська митниця сприяє контрабандному ввезенню товарів, не мають під собою підстав і не відповідають дійсності. Ми вважаємо, що такі заяви дестабілізують ситуацію в регіоні. Про це йдеться у заяві, яку поширила прес-служба Львівської митниці.

«Питання боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил завжди було і є актуальним як для Держмитслужби, так і для Львівської митниці. Керівництво ДМСУ та новий керівник Львівської митниці вважають його одним із найгостріших, тому займають принципову позицію щодо наведення порядку на кордоні та виявлення корупційних схем.

За короткий час керівник Львівської митниці провів низку заходів щодо стабілізації її роботи та запобігання корупції. На сьогодні жоден із звільнених за порушення працівників не поновлений на посаді. Керівництво ДМСУ і надалі буде суворо карати тих посадових осіб, які намагатимуться сприяти контрабанді. Сьогодні увага митниці зосереджена на правильному декларуванні товарів, їх кодуванні та класифікації. Більшість підприємців чесно ведуть свій бізнес, належно декларують товар. Однак є й такі, що намагаються ухилитись від сплати податків у повному обсязі, декларуючи товари в кількості, що не відповідає дійсності, або не своїм найменуванням. Власне, вони й намагаються дискредитувати митні органи України.

Якщо ж у депутата Львівської облради від ВО «Свобода» пана Андрія Холявки є інформація щодо контрабанди в 2010 році на 3,1 млрд грн, то з такими матеріалами варто звернутися до відповідних правоохоронних органів для їх перевірки та відповідного реагування.

Львівська митниця як структурний підрозділ Держмитслужби забезпечить виконання тих завдань, які доручені державою, зокрема щодо захисту її економічних інтересів», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, депутат від ВО "Свобода" Андрій Холявка 22 лютого на сесії Львівської обласної ради запропонував заслухати на наступному засіданні сесії керівника Львівської митниці Миколу Харкавого. "Сьогодні Львівська митниця і "мзду бере" і "добро дає", - зазначив депутат. - Це ми бачимо і з оприлюдненого відео, і з документів. Її діяльність описується двома словами - контрабанда і корупція. Функціонують спеціальні фірми, головною метою яких тіньові схеми. Назву лише дві - це "Веліра" і "Стега". А таких фірм є значно більше".

За документами, які депутатові надали виборці, лише за останні місяці через Львівську митницю в Україну ввезли контрабанди на суму 3,1 мільярдів гривень. Для порівняння - дохідна частина бюджету Львівської області становить 3,7 мільярдів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ