Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дніпропетровську заборонили «марш двадцятирічних» до Дня Незалежності

Дніпропетровський окружний адміністративний суд за позовом виконкому міськради заборонив проводити 24 серпня у Дніпропетровську мирну масову акцію «Марш двадцятирічних».

Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі партії «Україна майбутнього», яка виступала організатором заходу.

За інформацією організаторів, виконком міськради подав позов про заборону маршу, оскільки в місті нібито не вистачить правоохоронців для забезпечення громадського порядку.

Водночас у рішенні суду йдеться про те, що «кількість учасників може збільшитися до невизначених цифр, що складе загрозу для людей».

«На День Незалежності ми планували дуже красиву і абсолютно позитивну акцію, без будь-якого протестного підтексту. Звичайно, ми очікували, що вона буде масова: від двохсот до тисячі людей. Але невже Партія регіонів живе в такому сильному страху, що боїться молодих людей, які хочуть мирно святкувати день народження країни?» – прокоментував один з організаторів, депутат міськради Сергій Жуков.

Раніше Дніпропетровський окружний адміністративний суд за позовом виконкому міськради заборонив партії «Батьківщина» проводити на центральній площі мирні збори громадян з нагоди 20-річчя Незалежності України. Однак заплановані збори відбулися у четвер увечері за заявками громадських організацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ