Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Депутати заснували літературну премію імені Катерини Мандрик-Куйбіди

Сьогодні, 21 березня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати затвердили Положення про обласну літературну премію імені Катерини Мандрик-Куйбіди. «За» проголосувало 46 депутатів, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Як вказано в Положенні про премію обласної ради, її призначають у галузі національного державотворення за найкращий літературний твір на патріотичну тематику.

Премія присуджується щорічно авторам нових поетичних творів, які відзначаються високою художністю, глибоким переосмисленням історії рідного народу і яскравим зображенням його багатовікової боротьби за волю і незалежність.

Засновниками премії виступають: Львівська обласна рада, Львівська обласна організація Національної спілки письменників України, Всеукраїнське Братство ОУН – УПА.

До розгляду приймаються поетичні твори українською мовою (збірка поезій), які були опубліковані впродовж останніх трьох років, але не менше, ніж за півроку до їх висунення на здобуття премії.

До розгляду не приймаються твори, які вже були відзначені державними нагородами та літературними преміями.

Премія присуджується авторові один раз за життя, посмертного здобуття премії не передбачено.

Присудження премії передбачається трьом авторам за І, ІІ, ІІІ місця та переможцеві в номінації "Молода надія". Грошова винагорода лауреатів премії становить 50 000 грн, а саме: за І місце – 25 тис. грн, за ІІ місце – 15 тис. грн, за ІІІ місце – 9 тис. грн, заохочувальна премія в номінації "Молода надія" – 1 тис. грн.

Здобувача премії висувають за поданням члени обласних письменницьких організацій, обласні організації національних творчих спілок, літературно-мистецькі об'єднання, товариства, фонди та громадські організації культурно-мистецького спрямування із зазначенням короткої характеристики твору та його автора, а також літературно-критичних рецензій, відгуків тощо про твір і поданням трьох примірників твору на матеріальних носіях. 

Здобувачі ремії не обмежені проживанням на території Львівської області.

Львівська обласна рада в особі голови обласної ради зберігає за собою право висунення власної кандидатури із запрошенням до конкурсу.

Матеріали (поетичні збірки) на здобуття премії подаються претендентом або вповноваженою ним особою не пізніше 15 квітня поточного року.

Матеріали (поетичні збірки) на здобуття Премії приймають у Львівській обласній організації Національної спілки письменників України за адресою: вул. Соломії Крушельницької, 17, м. Львів,

Подані матеріали щороку, у квітні – травні, розглядає журі з присудження Обласної літературної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди, визначаючи переможців шляхом відкритого голосування.

Персональний склад журі з присудження Обласної літературної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди затверджується розпорядженням голови обласної ради за поданням правління Львівської обласної організації Національної спілки письменників України і погодженням постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації.

Виплату грошової частини Премії та виготовлення дипломів лауреатам здійснює департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.

Урочисте нагородження лауреатів Премії відбуватиметься щорічно 26 травня, у день уродин Катерини Мандрик-Куйбіди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ