Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Державні ювелірні заводи продовжують судитися з Кабміном через клеймування

Сьогодні, 20 березня, мало відбутися засідання Київського окружного адмінсуду з приводу клеймування продукції Львівського державного ювелірного заводу, однак його вчергове перенесли, цього разу на 27 березня. Про це сьогодні, 20 березня, у коментарі Гал-інфо повідомив директор Львівського державного ювелірного заводу Володимир Кузовкін.

Нагадаємо, до грудня 2012 року державні ювелірні заводи самі клеймували свою продукцію. Однак Кабінет Міністрів України вніс зміни в законодавство: тепер клеймування здійснює Державна пробірна служба. Через це підприємства зазнають великих затрат. Львівський державний ювелірний завод подав позов на рішення Кабміну. Відтак, 6 березня в Київському окружному адміністративному суді мали прийняти відповідне рішення з цього приводу, однак розгляд справи перенесли на сьогодні.

«Ця постанова не пройшла Секретаріат Кабінету Міністрів, це взагалі нонсенс. Згідно з регламентом Кабміну, всі ці папери подаються до секретаріату й розглядаються колегіально, тільки після цього приймається постанова. А вона була прийнята без секретаріату, тобто, якісь чини собі домовились між собою і прийняли її», – пояснив директор Львівського ювелірного заводу.

«Фактично, 27 числа ми маємо виграти», – додав він.

Як розповів Володимир Кузовкін, ювелірні заводи об’єднались в боротьбі за право на клеймування: окрім львівського спільно позиватися до суду вирішили три інші державні ювелірні заводи – харківський, київський та вінницький. За його словами, всі позови суд пообіцяв розглянути до 27 березня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ