Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФІФА оштрафувала ФФУ за поведінку вболівальників

ФІФА наклала на Федерацію футболу України штраф у розмірі 60 тисяч швейцарських франків за поведінку вболівальників української збірної в її товариському матчі проти Сербії, - BBC Україна.

Сама гра відбулася 15 листопада у Харкові, українці перемогли в ній з рахунком 2:0.

У повідомленні ФІФА з цього приводу йшлося про те, що причиною покарання українців стало скандування вболівальниками "дискримінаційних гасел" під час гри.

Україна стала не єдиною країною, про покарання якої оголосила ФІФА.

"Очікуваним, але серйозним розчаруванням" називає футбольний оглядач ВВС Sport Філ МакНалті штрафи, накладені на чотири британські футбольні федерації.

Так, Англію оштрафували на 45 тисяч франків, Шотландія та Уельс мають заплатити по 20 тисяч франків, а Північна Ірландія - 15 тисяч швейцарських франків.

Причиною покарання стало те, що гравці цих збірних вийшли на поле у пов'язках з зображенням червоного маку - символу пошани до жертв військових конфліктів. У ФІФА заявили, що попри повагу до цієї традиції, правила, які забороняють демонстрацію під час ігор "будь-яких політичних чи релігійних символів" мають стосуватися усіх.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей назвала рішення ФІФА заборонити виходити на поле з пов'язками з маками "абсолютно обурливим".

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ