Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Король Лев та королева Констанція вітатимуть гостей Львівського балу

19 травня 2007 року у Львівському будинку вчених відбудеться Четвертий Львівський бал, присвячений святкуванню Дня Європи. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив керівник проекту Андрій Цебенко.
 Метою проведення цьогорічного львівського балу, як і трьох попередніх, є відновлення історичної традиції проведення класичних балів у Львові та підтримання іміджу Львова, як культурного центру України з давніми європейськими традиціями.
Очікують, що участь у балі візьмуть 300-350 осіб. Вартість запрошення на бал – 200 грн.
Зустрічатимуть гостей король Лев та королева Констанція, які будуть господарями балу та влаштують незабутнє феєричне свято. Під час балу будуть виступи оперного контртенора Олега Лисія (м. Київ), Лілії Ваврин, Андрія Залізка. Сюрпризом для гостей буде ексклюзивний показ колекції бальних суконь провідних львівських модельєрів та чоловічих ділових костюмів.
Показові виступи бальних і латино-американських танців призерів чемпіонатів Європи з Української ради танцю чергуватимуться з нагородженням гостей балу у різних номінаціях; частуванням та святковим фуршетом.
Вперше у Львові напередодні Львівського балу розпочнуть діяти майстер-класи з бального етикету. Саме там фахівці прочитають курс лекцій та проведуть практичні заняття із бальних манер. Також учасники балу зможуть відвідати танц-класи, де, окрім віденського і повільного вальсу, матимуть нагоду опанувати танго і румбу, ча-ча-ча і джайв.
Організатори проекту також очікують на vip-гостей. Так, вже дали попередню згоду на участь у заході народні депутати-бютівці Степан Курпіль, Андрій Шкіль. Також очікують, що участь у балу візьмуть голова ЛОР Мирослав Сеник, міський голова Львова Андрій Садовий, а також представники дипломатичної делегації на чолі з Почесним Консулом Австрії Ярославом Наконечним.
Перший документальний спогад про Львівський бал був знайдений у мемуарах французького посла. Він пригадує, що на честь приїзду французької делегації до Львова, протягом 1482 року було організовано святковий бал. Отож, Львівському балу — 525 років.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ