Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівські підприємці не користуються державними програмами

Лише 1,3% львівських малих підприємств визнали, що використовують державні програмами розвитку бізнесу. Більшість назвали підтримку з боку держави взаглі неефективною і важкодоступною.

Згідно з даними проекту "Індекс Малого Бізнесу" майже 40% львівських малих підприємців не відчули істотнотної допомоги від державних програм розвитку бізнесу.  Більше 26% зізналися, що не мають часу на участь в таких програмах і лише невеликий відсоток бізнесменів ними користувалися - 5,3% відповіли, що програми ефективні лише частково, а 1,3% - задоволені допомогою.

1/2

"Проблема в тому, що підприємці майже не мають  інформації про державні програми розвитку.  Ця інформаціїя не достатньо висвітленна в ЗМІ і на профільних сайтах. Третина усіх підприємців взагалі не вірить, що така підтримка розвитку є ефективна,  а половинна вважає, що фінансування є для певного кола осіб" - каже аналітик проекту, Михайло Чорний

Крім того, більшість підприємців не відчувають впливу держаної політики з розвитку на їх бізнес. Ніхто з опитаних не оцінив вплив позитивно і тільки, 3,9% визнали, що є деякі потрібні реформи і програми.

"Бізнесмени нарікають на доволі складну систему оподаткування, великі ставки податків, складність у здачі фінансових звітів. Показники демонструють, що державна політика для малого бізнесу є не сфокусованою, та не чітко вираженою для самих підприємців. Немає зрозумілої стратегії розвитку малого бізнесу в Україні та масштабної інформаційної програми" - пояснює Михайло.

Довідка:

"Індекс Малого Бізнесу" - це аналітичне дослідження ГО "Клубу ділових людей" спільно  з "Громадською школою бізнесу". Мета проекту показати реальні тенденції та загальний клімат малого бізнесу в Україні.

Аналітики проекту  впродовж липня-серпня цього року вивчали бізнес-клімат та тренди серед малих підприємств у Львові. В рамках дослідження вони опитали 539 власникі та керівників малого бізнесу міста, а результати опублікували у брошурі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ