Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Львівських медиків відправляють у відпустки за свій рахунок

Львівськими медикам пропонують піти на два тижні у відпустку за свій рахунок: в бюджеті бракує грошей на виплату заробітних плат. Про це в коментарі Гал-інфо розповів директор Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка.
acc.cv.ua

«До кінця року на виплату заробітної плати бракує близько 60 млн грн. Це приблизно місячний фонд. На нашу думку, найменш болісним варіантом для всіх було би піти у відпустку на два тижні за свій рахунок. Ми в департаменті приміром, уже склали графік таких відпусток. Цей крок дозволив би нам скоротити нестачу грошей до 30 млн грн. Щось, звісно, можна попросити і в держави, але ми також повинні зі свого оку піти на певні кроки», - зазначив він.

Богдан Чечотка додав, що наразі не йдеться про звільнення медиків, йдеться лише про відпустки в якості запобіжного заходу, щоб не довелося нікого скорочувати.

Водночас, зазначив він, є постанова Кабінету міністрів України, яка рекомендує оптимізувати лікарняну мережу до 60 ліжок на 10 тисяч населення.

«Я видав розпорядження про оптимізацію, і в районах Львівщини вона досить позитивно сприймається.  Проблеми виникають у Львові», - додав він.

Головний медик області зазначив, що є медичні заклади, розраховані на 200 ліжок, в яких увечері чи на вихідних можна застати 5-10 пацієнтів. Водночас в регіональних центрах, як то онкологічний центр чи кардіоцентр – черга, туди не так просто потрапити на стаціонарне лікування. То ж мережа медзакладів потребує оптимізації. Однак, в кожному закладі має бути проведений аудит і за його результатами вже ухвалюватиметься рішення. Зрештою, зайва кількість ліжок може бути перепрофільована на ті напрямки, де бракує місць. Наприклад, на паліативну допомогу. То ж не обв`язково скорочення кількості ліжок чи укрупнення відділень означає скорочення медпрацівників. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ